Sat, Feb. 18th, 2017, 03:46 pm
[info]tethys_: Es uzdodu cīņu ar sava kaķa damanību

Mans kaķis ir damans un tāds arī paliks. Ja jūs nezināt, kas ir damans - ierakstiet goglē "hyrax". Tieši tā izskatās mans kaķis, tikai ar mazu galvu un garu asti.
Es vienmēr esmu bijusi nicīga pret cilvēkiem, kas nobaro savus kaķus un citus dzīvniekus, sakot ka "es jau neko tādu nedodu" un "bet viņš tik ļoti grib". Mēs esam atbildīgi par saviem dzīvniekiem un mums ir viņus jāuztur veselīgi. Es nesaku, ka neliels taukumiņš nevar būt, bet gluži resniem dzīvniekiem nav jābūt. Man ir tā bijis, ka kaķis resns atnāk no patversmes un pēc tam vēl draudzenes māte nobaro, bet es biju stingra un nokāmināju. Tāpat ar savu Sīru un Veli - kā gadās pieņemties, es lieku uz diētas.
Bet ar savu damanu es padodos, un tas nav tāpēc, ka viņai būtu slikta vielmaiņa un nebūtu iespējams. Viņai ir sliktāka vielmaiņa nekā maniem citiem kaķiem, bet notievināt būtībā var. Kas tad par lietu?
Viņa mani dzen izmisumā ar savu izsalkuma uzvedību. Viņai ir kaut kāda ēšanas neiroze. Tas jau senāk, kad bija tieva un visu laiku stāvēja barība, bija redzams. Tikko kā kāds uztraukums, tā ēst. Tikko kaut ko aizliedz, tā ēst. Sakaujas ar citu kaķi - paēst. Kad nav un kad arī parastā porcija ir mazāka, viņa jūk prātā un padara arī mani traku.
Izpausmes:
1. Dzeršana. Ja nevar ēst, tad ir jādzer, un dzer viņa līdz vemšanai. Dzer, kamēr nāk jau pa purnu ārā, un dzer atkal.
2. Plastmasas laizīšana. Viņa pieiet jebkuram plastmasīgam priekšmetam, kā maisiņš, kaut kāds iepakojums, un laiza tā, ka čaukst un stirkšķ pa visu māju.
3. Viņa ēd drazas, spalvas, skaidas un visu iespējamo. Man ir malkas apkure, nav iespējams uzturēt tā, lai viņa neatrastu skaidas un pelnus, bet viņa sukā iekšā tā, ka maz neliekas, kas, protams, rezultējas vemšanā.
4. Viņa bauro, ņerkst un ņaud visu dienu.
No rītiem, kad man vēl ieplānots kādas 2-3 stundas gulēt, tas viss pieņemas spēkā. Dzirdu kā laiza maisiņu un kā brēc. Ja apsauc, tas līdz uz 5min. Citreiz var dzirdēt, kā kaut ko, visticamāk skaidas, ēd un izvemj. Ja viss ir saslaucīts, viņa grauž no pagalēm nost, tad pa virsu sadzeras un tad izvemjas, un pēc tam uzēd pelnus un spalvu kamolus, kurus velk ārā no mēbeļu apakšas.
Es vienkārši nespēju to izturēt. Var mani mācīt, ka kaķītim vajag nodarbības, tad aizmirsīsies, bet tā nav, un tas nepāriet jau mēnešiem. To nav iespējams izturēt katru dienu, atkal un atkal.
Viss. Lai ēd. Man nervi ir svarīgāki. Es to nemitīgo neirotisko traci nespēju izturēt.

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: