teiksma_ragana


Kas kopīgs Shining un Lana Del Rey?

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Šobrīd skan vienā pleilistē, no katra izvēlētas mīļākās dziesmas. Neka Morgondagen un Ride, piemēram.
.
Mana gudrā (uzrakstījās gan ar pirmo gdurā :D ) atbilde ir tāda, ka jebkas, kas ir pretējs, ir ar kaut ko līdzīgs kādā aspektā. Kaut kas tos saista. Ja kaut kas nav ne īsti līdzīgs, ne atšķirīgs, tad tie pastāv pilnīgi dažādā esamībā un patiesībā ir vēl mazāk līdzīgi kā pretstati.
Manā mapītē ar uzrakstu "Pop" atrodas seši izpildītāji.
Mapītē ar uzrakstu "black metal" - 8. Pat līdzīgi, ja salīdzina ar folkmetāla mapīti, kur ir ap 30 vai neofolka, neoklasikas vai kopēji metāla mapītēm, kur man slinkums skaitīt...
Gan no popa, gan blekmetāla (zinu, ka Shining īsti nav bleķis, bet kur lai viņu mana Jaunaviskā kārtība iedala???) ziņā man patīk ļoti kaut kas atsevišķs, kaut kas, kas nez kāpēc aizķer, un parasti tas nav kaut kas klasisks no savas šlakas.
.
Vai tas nav tas Diteisma un pretstatu vienotības skaistums ikdienas dzīvē? :)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On January 15th, 2014, 12:50 pm, [info]comtesse commented:
viss ir uztveres jautājums un tas, kā mēs ko klasificējam / gribam uztvert
katrai medaļai ir sava otrā puse.

piem, astroloģijā (ja jau klasificē sevi kā / dēļ / Jaunava :) ) pastāv pieeja, ka cilvēkam līdz 30 ir jārealizē sava karte tā, kā nu tā lasāma uz piedzimšanas brīdi, bet pēc 30 jāpgūst pretējie principe - respektīvi opozīcijas punkti, jo tas ir cilvēka esences un ceļa pamatā. respektīvi - tu esi viss; viss ir viens; jo tevī ir/ir jābūt gan vienam, gan pretējam aspektam.

vēl tas liek domāt par to, ka cilvēkiem sava prāta robežu dēļ ir vieglāk un vajdzīgi noleiblot (no Eng: to lable), saklasificēt / apzīmēt ar kko zināmu/atpazīstamu, lai uztvertu un apstrādātu informāciju. tā mēs šo nosaucam par šo un to par to un bliuežam uz priekšu. tikai atsevišķos (laimīgos) brīžos gadās pamanīt, ka tam šim ir arī tā īpašības un vēl kaut kādas pavisam cita īpašības, un tam tam ir šī vai vēl cita cita ipašības. un - ka īstenībā visa pasaule ir dikti raiba, lai gan mēs sākotnēji izdalījām tikai 2 lable (šis un tas)
atkal nokļuvu pie viss ir viens un viens ir viss :D

[User Picture]
On January 15th, 2014, 01:30 pm, [info]teiksma_ragana replied:
Re: viss ir uztveres jautājums un tas, kā mēs ko klasificējam / gribam uztvert
Redzi no vienas puses tev ir taisnība, bet no otras... :D Viss tomēr saklasificējas. Un pēc tam tu saproti, ka tomēr nē un pārklasificē citādāk. Paskaties no cita leņķa, un atkal nav pareizi :D Bet tas nenozīmē, ka pavisam neklasificējas :D
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry