teiksma_ragana


Jocīgās lietas ar bērniem

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Es nekad laikam nesapratīšu, kā var likties, ka bērns piedzimstot ir tīra mīlestība, bet pēc tam tiek sabojāts. Katrs bērns ir vislielākais egoists pasaulē! Viņš grib visu un brēc un brēc, jo viņam nav visa, viss ir tikai viens, un tajā ir jādalās.
Man liekas, ka pieaugšana nozīmē saprast, ka tu nevari viens pats būt pasaules centrs, ka ir jādalās ar citiem. Nesaprotu, kur ir tā "bēbīšu" apskaidrotība un bezgalīgā mīlestība. Pieprasīgi egomaniaki viņi ir.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On August 10th, 2015, 01:52 pm, [info]nord commented:
Es uzskatu, ka kļūdās gan vieni, kas uzskata jaundzimušo par mīlestības pilnību, kas tikai ar laiku sabojājas, gan otri, kas domā, ka bērns ir egocentrs, varaskāra visuma naba un par kaut ko kļūst atsakoties no šī stāvokļa, jo man šķiet, ka bērns piedzimst nekāds un vienīgais viņa mērķis ir izdzīvot, un brēc viņš pēc izdzīvošanas, jo ir stāvoklī, kad bez citiem var nomirt no bada, slāpēm, aukstuma, karstuma, nevar pats sevi izārstēt, pārvietoties, nevar pat pats sev degunu pakasīt, un vienīgais veids kā palikt dzīvam šādā stāvoklī ir brēkt un augt- mācīties darīt lietas pašam. Tātad primāri- palikt dzīvam, sekundāri- iegūt prasmes, kas nodrošina neatkarību un autonomiju, šajā procesā viņš kļūst par personību, bet tajā nav nedz tīras mīlestības, nedz egocentrisma zaudēšanas.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry