teiksma_ragana


LGBT

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Par to Eiropraidu un visu ar to saistīto... man kā faktiskās nevis reprezentatīvās kopienas sastāvdaļai ir ko teikt par šo pasākumu. Ne jau es noliedzu, ne, nekādā gadījumā, bet man ir nedaudz sāpīgi, ka Praidi, manuprāt, parāda mūs visus tikai vienā gaismā - tādā, kāda ir šīs kopienas viena sastavdaļa - subkultūra.
Jā, es atbalstu šādu cilvēku aktivitātes un pasākumus, mūsu cīņu par vienlīdzīgām tiesībām, taču iesaistīties tajā nopietnā līmenī es nespēju. Es zinu, ka mans piemērs ir daudziem cilvēkiem pierādījis, ka šādi cilvēki nedomā tikai par seksu un nav kaut kādi apsēsti seksopāti, taču es nekad neietu Praidā un diez ko neilgojos uzturēties LGBT cilvēku kopienā.
Nē, man nav tāds viedoklis, ka Praids ir nevajadzīga seksualitātes izrādīšana vai kā citādi neatbalstāms pasākums, taču man ir problēmas ar šīs sabiedrības kultūru un subkultūras paradumiem. Nevaru neko padarīt, ka man tas viss liekas briesmīgi bezgaumīgi. Man nepatīk nevis šo cilvēku seksuālā orientācija, bet gan pasākuma vizuālais un izpildījuma noformējums. Cik es esmu skatījusies praidu video, gan citu valstu, gan Latvijas, tie ir tik šausmīgi bezgaumīgi pasākumi, ka pilnīgi riebjas. Cilvēki saģērbjas kā striptīzdejotāju un papagaiļu krustojumi, dīvaini vaikstīdamies un gorīdamies dodas pilsētas ielās, un cer, ka viņi kādam iedvesīs pēkšņu "sapratni un atbalstu". Man šķiet, ka tas tikai arvien vairāk attālina un sabojā priekšstatu. Ja tas būtu gaumīgs, normāls pasākums, es tādā noteikti ietu!
Cik esmu bijusi šīs subkultūras vidē, piemēram, senāk klubā "Purvs", man patika, ka cilvēki ir brīvi, atvērti, ka var uzvesties jocīgi un dīvaini, bet tam visam ir tāds konkrēts dīvainums, kā jau jebkurai subkultūrai. Kādam arī varētu likties dīvaini metālistu un gotu pasākumi. Es pilnīgi saprotu! Pačkas kratīšana, ragu žesti, pārspīlētās pozas un drūmās sejas izteiksmes daudziem varētu likties tieši tikpat smieklīgas un nepatīkamas kā man liekas gorīšanās, smalkās, saldās balšteles, varavīkšņainie, piedošanu, bet tomēr vulgārie apģērbi un citas subkultūras pazīmes.
Man nav nekādu aizspriedumu bet LGBT cilvēkiem, es pati esmu to skaitā, ja arī šobrīd nepiekopju, bet tieši subkultūra kā sabiedrība, ar visiem tās rituāliem, pazīšanās zīmēm un noteikto uzvedību man izraisa drebuļus. Es pazīstu tādus cilvēkus kā es, kas neiet speciāli tādā sabiedrībā un no malas ne ar ko neatšķiras no pārējiem (vai atšķiras, bet ne tādā ziņā), un tie ir pilnīgi normāli, forši cilvēki, taču es nekad nespētu iejusties tajā sabiedrībā.
Es atbalstu Praida rīkošanu un tā mērķus, un saistībā ar to, ka šis ir Eiropraids, man pat ir neliels kārdinājums paskatīties, taču, tie ir sualgrieži, kad man būs citi pasākumi, un tomēr... nu nē, tas nav nekādā saistībā ar mani, nekādā. Mēs visi neesam tādi kā tie cilvēki, kas puspliki un saģērbušies par ākstiem drasē pakaļas gorīdami pa ielām.
Nu neesam. Daudzus no mums jūs nekad, nekad neatpazītu, jo visas tās izdarības ir nevis seksuālās orientācijas, bet gan konkrētas kopienas pazīmes.
To der zināt un iegaumēt. Mēs visi neesam tajā kopienā un ne visi atbalstām šo stilu, dzīvesveidu un konkrēto subkultūru. Mūsu vidū ir gan ļoti bagāti, gan lietišķi, gan ieturēti un gaumīgi, gan arī pilnīgi citā veidā dīvaini cilvēki, kam nav nekāda sakara ar šo karnevālistisko izgājienu pasaules pilsētu ielās.
Lai viņiem veicas! No sirds novēlu! Bet nekādu sapratni tas, diemžēl, neveicinās.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On May 20th, 2015, 09:07 pm, [info]ll_ commented:
nu tad vēl jo vairāk ej un parādi visiem savu gaumību!
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry