par visa pastāvošā veltīgumu - [entries|archive|friends|userinfo]
tanstaafl

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[21. Nov 2008|15:29]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
From:[info]divi_g
Date:21. Novembris 2008 - 18:30
(Link)
DP (un ne tikai) rīcība visā šajā sakarā tiešām ir nervozējoša, tomēr jāņem vērā, ka "kriminālprocess" pēc Kriminālprocesuālā likuma (ja pareizi atceros šajā nosaukumu) ierosina par katru iesniegumu vai vispār par jebko, par ko vien rodas kādas aizdomas.
Kad pirms gadiem trim man mašīnai izsita stiklu, es dēļ KASKO saucu mentūru. Aizpildījām kaudzīti papīru, un par notikušo tika "ierosināts kriminālprocess", kuru pēc mēneša veiksmīgi "slēdza pierādījumu trūkuma dēļ". Tā kā nav arī tik traki.
[User Picture]
From:[info]tanstaafl
Date:21. Novembris 2008 - 19:05
(Link)
Nu jā, bet procesa ierosināšana par svešas mantas bojāšanu ir kas cits.

Svarīgi ir tas, ko redz sabiedrība — vienkāršs cilvēks, nebūt ne eksperts finanšu jautājumos, kaut ko pasaka par finanšu sistēmas krīzi —> viņam ir problēmas ar drošības policiju. Vai tas neliek domāt, ka ar savu uzskatu paušanu jāuzmanās?

Tas pats vienkāršais cilvēks, uzzinājis par tavas mašīnas stiklu, visticamāk, uzskatītu, ka būtu labi, ja vainīgais tiktu noķerts. Bet cilvēki taču redz, ka ar policiju šeit nav problēmas ļaunprātīgiem kaitniekiem, bet gan vienkāršiem cilvēkiem — par sava viedokļa izteikšanu. Ierosināts process šajā gadījumā neskar tikai cilvēkus, pret kuriem tas ierosināts, jo ir pārāk viegli šajā vietā iedomāties sevi.
From:[info]divi_g
Date:21. Novembris 2008 - 19:15
(Link)
Šim piekrītu gan, tikai gribu pievērst uzmanību tam, ka tas ir jāpaceļ virs kriminālprocesa jēdziena, jo kriminālprocess ir kā Pūka podiņš - tajā iet iekšā viss, gan medus, gan saplīsis baloniņš :)