« previous entry | next entry »
Mar. 4., 2013 | 03:49 pm

es jūtos atpalikusi, jo nezinu, kas ar to zirga gaļu? pret to protestē kā desu un kotlešu sastāvdaļu tīri tāpēc, ka tas ir zirgs vai tāpēc, ka viņi kaut kā ne tā tiek baroti un tādējādi kaitē veselībai vai kā? kāpēc tieši tagad ir skandāls, gan jau tas notiek gadiem? es tā padzirdēju, ka to 'liek liellopu gaļas vietā', bet vai tad zirgs nav liellops? tās salami desas ar zirga gaļu sastāvā nekādi neatšķīrās no parastajām.
Tags:

saite | ir doma | Add to Memories


Comments {6}

margaritta

from: [info]margaritta
date: Mar. 10., 2013 - 08:46 pm
saite

Es arī par to īpaši neesmu interesējusies, bet zinu vismaz 2 iemeslus, kāpēc par to ir sašutums:
1) zirgu gaļā ir cilvēkiem bīstamas vielas (pretsāpju medikamenti)
2) uz iepakojumiem nav norādīts, ka tā ir zirga gaļa un patērētājiem ir tiesības zināt, ko viņi ēd. Es no laba prāta nepirktu zirga gaļu.

pateikt | čatiņš


surrender

from: [info]surrender
date: Mar. 10., 2013 - 09:20 pm
saite

āha, nu skaidrs. bet tad tie zirgi droši vien nav īsti kaujamie zirgi, jo citās valstīs, šķiet, speciāli tos audzē tieši kā topošo pārtikas produktu, tātad vajadzētu atbilst visiem ēdamas gaļas standartiem vai kaut kā tā. nesmuki no ražotāju puses, tā jau sen nav uzticības čebureku pildījumam un cīsiņiem, tad jau varbūt astes un nagus arī var samest.

mani gan laikam šis nekādi neietekmē, jo vairs neēdu ne liellopu gaļu, ne desas, ne pelmeņus (ja jau joko par žurkām pelmeņos, kāpēc ne zirgs) utt., vienīgi putnus un pa retam zivis, bet nu gan jau tie paši baroti visādām draņķībām, par ko mēs 100% nevaram būt pārliecināti.

pateikt | << | čatiņš


margaritta

from: [info]margaritta
date: Mar. 10., 2013 - 09:28 pm
saite

Es kaut kad arī plānoju sākt neēst, it kā lielām problēmām nevajadzētu būt.

Starp citu, es esmu bijusī Susanna. Atgriezos, lai slinkuma brīžos palasītu kādu. :D

pateikt | << | čatiņš


surrender

from: [info]surrender
date: Mar. 10., 2013 - 10:40 pm
saite

no sākuma tā dīvaini, ka ledusskapī ir desa un aiz pieraduma tver pēc tās, bet uz maizes vairs nevar likt. tā kā man karbonādes, šašliki utt. tāpat negaršo, principā atteicos tikai no nezināmas izcelsmes gaļas-un-velns-viņu-zina-kā-vēl maisījumiem.

man tieši bija tāda nojauta :D aaa, prieciņš, sveikta atpakaļ! *cieši apskauj* bija tāda kā spontāna jaunā gada apņemšanās atpūsties no klabes?

pateikt | << | čatiņš


margaritta

from: [info]margaritta
date: Mar. 10., 2013 - 11:17 pm
saite

Heh.. Malacis! :)) Apņēmīga esi.

Apmēram. Es vienkārši jaungadā sapratu - tas, ka pierakstu negatīvismu, neliek man justies labāk. Sākotnēji likās, ka liek - ka izlieku emocijas un palīdz. Bet tā nav, sanāk tikai iegrimt arvien dziļāk. Nekas uz doto mirkli arī nav kļuvis labāk, un tomēr neredzu jēgu tik daudz tajā iedziļināties. Tāpēc ierakstus saglabāju datorā (lai kalpo kā atmiņas) un klabi izdzēsu. Tagad esmu slima, uznāca slinkums jelko sakarīgu darīt un izdomāju palasīt svešas klabes, pati šaubos, ka rakstīšu. :) Tā lūk..

pateikt | << | čatiņš


surrender

from: [info]surrender
date: Mar. 10., 2013 - 11:38 pm
saite

apņēmīga.. apņēmīga uz neīstajām lietām :D

man arī ir bijusi vēlme pamest visus savus blogus un dzīvot bez tā, bet tad sapratu, ka tādējādi atņemšu sev vienīgo komunikācijas veidu, pie tam pieraksti vismaz liecina par to, ka es vismaz esmu eksistējusi un gads nav pagājis kā miglā tīts, kaut arī ar visu to negatīvismu.

man arī nekas nav mainījies, kaut arī atgriezusies saules gaisma. gaidu zaļās lapiņas, varbūt tad nedaudz atdzīvošos.

lai tev mierīgs atveseļošanās process! :)

pateikt | <<