viskas un cits wow - Skolas ritma izmaiņas Francijā. Pī. [entries|archive|friends|userinfo]
spotty_flyer

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Skolas ritma izmaiņas Francijā. Pī. [Nov. 12th, 2013|12:52 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]
[Noskaņa | pissed off]

Beidzot, beidzot viņi ir izdomājuši, ka varbūt tomēr pirmo piecu klašu skolniekiem derētu doties mācīties arī trešdienās. Likums pieņemts, pilnībā šamam jāstājas spēkā no nākamā gada, bet ir skolas, kuras jau organizē pusi trešdienas, diemžēl tādu ir mazākumā. Redz bērni esot pārguruši, nebūšot laika ārpusskolas aktivitātēm, kuras parasti notiek trešdienās utt. Portestē skolotāji, protestē vecāki (jamie gan pārsvarā nespēj argumentēt savu protesta iemeslu). Bērni neprotestē. Reāli ar ārpusskolas aktivitātēm nodarbojas tikai katrs piektais bērns, bet trešdienu paredzētais plānojums palielinātu šo skaitu par 30-40% jo otro pusi trešdienas skola oranizētu šīs ārpusskolas aktivitātes.

Galvenie protestu iemesli tātad - nepietiekama apmaksa tiem, kam trešdienās tagad būs ar bērniem jāņemas, un protams otrs - bērni darot jelko trešdienās būšot pārguruši. Tas, ka šī reforma, gluži kā Rīgas pirmais sniegs - ir atnākusi pilnīgi negaidot, pēkšņi un kā no skaidrām debesīm, nēnu kur nu, nemaz nav divu gadu sagatavošanās bijusi, ne ne.

No šodienas līdz ceturtdienai notiek streiki un tamlīdzīgas figņas. Sakarā ar pārceltām darbdienām rīt skolas dienai bija jābūt. Nu ok, jaunkundzes audzinātājai apmācības, kam negadās. Bet tagad viņi man ir atņēmuši vienīgo protesta formu Par šo skolu reformu, jo rīt lūk tiem, kas atbalsta protestus, bērnus uz skolu nevajagot vest. Ja nebūtu audzinātāja savā "stāžā" ui kā es sīci rīt vestu uz skolu. Pī.

Un tad franči brīnās, ka nav vairāk nemaz un nemazdrusciņ konkurētspējīgi. Laikam jau nu jāsāk būtu ar to, ka jāpierod tomēr darboties regulāri, aktīvi un jā, saņemties darboties ar ārpusskolas aktivitātēm un būt kaut kamī ieinteresētiem.

P.S. Lab, tagad trakie bretoņi bik protestē pret ekonodokli smagajiem (garš stāsts), bet, piemēram, ne vārda nedzird par protestiem sakarā ar ilgtermiņa noguldījumu (bērnu studijām, pensijai, dzīvības apdrošināšanai) peļņas aplikšanu ar 15% nodokli. Bet nevis vienkārši aplikšanu nākotnē, bet! arī to, kas reiz iegūts, ja tāds noguldījums ir aktīvs pašreiz.
LinkGribi ko teikt?