speer - Par kopbūšanu [entries|archive|friends|userinfo]
speer

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par kopbūšanu [Feb. 10th, 2010|07:40 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šeit ir bailes pazaudēt savu brīvību esot ar kādu kopā, vismaz tādu brīvību kāda līdz tam pastāvējusi. Bet tieši savas brīvības daļēja zaudēšana ir viens no kopbūšanas fundamentiem. Tiek cildinātas visas tās jaukas lietas un patīkamie iespaidi, ko sniedz kopbūšana, bet cilvēki ir dīvaini, un vienlaikus tie nopeļ šo jauko lietu priekšnosacījum - savstarpējo atkarību. Savstarpēja atkarība un dažādas, arī no ārpuses uzspiestas grūtības, kas liek apvienoties un saliedēties cilvēkiem vienam ap otru. Tieši tādēļ spējīgiem un varošiem cilvēkam kopbūšanas mērķis ir daudz smagāk sasniedzams nekā tiem, kurus vide ir aplaimojusi ar kādu, varbūt dāvājošu, mazspēju.
linkpalaist strāvu

Comments:
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:February 11th, 2010 - 12:24 am
(Link)
viss ir visādi un relatīvi, protams, bet man ir tā, ka es sevi vairāk vai mazāk pieskaitu pie stiprajiem un varošajiem cilvēkiem un tas, ka man nav autoritāšu un es jūtos pilnīgi neatkarīga no lielākās daļas man apkārtesošo, liek man diez gan spēcīgi vēlēties savstarpējo atkarību romantiskās attiecībās. Līdzīgi kā tie pastāsti par svarīgus vadošos amatus ieņemošajiem, kas intīmajā dzīvē vēlas tikt pazemoti un pakļauti. Šīs gan ir tādas galējības, kas uz mani neattiecas :)
From:[info]speer
Date:February 12th, 2010 - 06:47 pm
(Link)
Re, re, arī Tavs gadījums iekļaujas teorētiskajā pamatojuma; iemesls kādam prieka brīdim, vismaz līdz nākamajam līkumam. :)