Soikina muldētava - Komentāri
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
Paliksim katrs pie saviem maldiem
Ir gadījies saskarties ar šādu piedāvājumu? Man arī nē, bet es ar to ieteiktu aizstāt diezgan populāro diskusijas nogalināšanas frāzi: "Paliksim katrs pie savas taisnības." Cik gan liela ir iespēja, ka abiem diskusijas dalībniekiem ir taisnība? Nesalīdzināmi mazāka par varbūtību, ka taisnība ir vienam. Nemaz nerunājot par varbūtību, ka abi kļūdās.

Ko frāze "Paliksim katrs pie savas taisnības." liecina par tās izteicēju? To, ka viņam nemaz nerūp patiesība, ka viņš ir gatavs palikt savos maldos, lai tikai vairs nebūtu jādiskutē. Būtībā viņš savam nesenajam oponentam saka: "Zini, man pie kājas, kuram ir taisnība. Mani tas nemaz neinteresē un tāpēc manis pēc varam palikt pie absurda pieņēmuma, ka mums abiem ir taisnība. Jā, es zinu, ka tā ir apvainojums veselajam saprātam, bet man po.". Ja nevēlies vairs diskutēt, tad pabeidz ar kaut ko šādu: "Es redzu, ka dotajā mirklī mūsu diskusija ne pie kā nenovedīs. Es padomāšu par Taviem argumentiem un iepazīšos ar tiem rakstiem, kurus minēji. Ja Teu sanāk laiks, padomā arī par to, ko es teicu. Atgriezīsimies pie šīs tēmas citreiz. Tagad paņemam vēl pa vienai koklei." Tas būtu normāls pamiera piedāvājums, nevis piedāvājums palikt par idiotu.

Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/