[iCE2] - Once Upon a Time in the West (1969) [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Once Upon a Time in the West (1969) [Jan. 1st, 2005|10:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Otrs labākais redzētais vesterns un vienkārši ļoti laba filma.

Vairs ne Vesterns, bet Filma. Bronsons/Kardināle/Fonda. Morrikone. Leone. Labākais Widescreen izmantojums kino vēsturē (rādīt pa TV 3:4 vajadzētu aizliegt ar likumu). 124 snapšoti ar Hyper-Snap DX. Kā Leone izmanto attēlu un apejas praktiski vispār bez dialogiem! Kā Leones rietumi liekas absolūti reāli, atšķirībā no Holivudas pretty-boy westerniem ar Džonu Veinu! Kādi Leonem ir kolorīti personāži, un cik liela uzmanība ir pievērsta tieši to acīm! Kā Morikones mūzika savienonas kopā ar attēlu un rada pilnīgi neticamu noskaņu, melanholiski-atslābinošu, kurā vienkārši ieslīgsti un ļaujies tai nest tevi tālāk uz priekšu, pa filmas straumi! Kā Leone pirmoreiz karjerā par galveno varoni izvirzīja sievieti, un kā tas kardināli mainīja filmas stilu, salīdzinājumā ar Dolāru triloģiju. Kā savulaik vīrieši kusa Kardināles priekšā, varu tikai iedomāties - pat mūsdienās viņa paliek hot-hot-hot beibe kā Džila Makbeina. Kā Leone izgrieza otrādi ne tikai vesterna klišejas, bet arī Amerikāņu kino vispār, sākot jau ar to, ka ļaundarus filmā tēlo aktieri, kuri agrāk tēloja tikai pozitīvi-labos tēlus - Fonda, Robardss, Īlems, Strouds. Kā Leone fanātiski piegāja pie Rietumu atdarināšanas, izslīpējot sīkāko detaļiņu monumentālajās dekorācijās. Kā... Runāt var daudz, bet tikai priekš kam? Filma kura tāpat jau sen ir pieskaistīta pie kino vēstures, kura, kā teica viens Leones fans, kļūst tikai labāka un labāka ar katru gadu, kurš pagājis kopš tās iznākšanas. Masterpiece. Es gribu atgriezties Leones rietumos vēl un vēl. Otrais labākais vesterns, kas redzēts.
Kapēc otrais? Tapēc, ka man tomēr mazliet pietrūka Il Buono, Il Brutto, Il Cattivo macho-bravado, ļaunā humora un cinisko jociņu. Līdz pēdējai filmas minūtei loloju (nerealizējamo) cerību, ka filmā kaut uz sekundi iegriezīsies Īstvuds, uzšķils cigāru, piežmiegs acis un aizjās prērijā :)

linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]art_fatal
Date:January 1st, 2005 - 10:51 pm
(Link)
16:9 Doma labāk???
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 1st, 2005 - 11:24 pm
(Link)
Kā tas ir "domā labāk"? Es vispār nesaprotu, kā var skatīties kaut ko, kas ir bijis oriģinālā widescreen, bet pa TV tiek rādīts ar apgrieztām malām, tb -30/40 % no filmas. Tapēc mani vienmēr velk korķēt, kad redzu kaut ko pazīstamu pa TV. Tāpat arī gandrīz vai fiziski nepanesu neko tulkotu, pēc tam kad esmu dzirdējis oriģinālās aktieru balsis.
Vienkārši citām filmām tā apgriešana uz 3:4 mazāk kaitē, nekā šeit, kuru es ieprovēju (PowerDVD ir tāda funkcija "pan&scan") 3:4 un mani, protams, gandrīz vai nepavilka otrādi.
No otras puses - ko es te diršu? Rāda tak pa TV gan apgrieztas, gan tulkotas kreisi, un neko - cilvēki skatās un ir ok. Milijons mušu nevar kļūdīties.
[User Picture]
From:[info]gamemaster
Date:January 1st, 2005 - 11:21 pm
(Link)
Mīlu vesternus, mīlu Leoni. Taču par iemīļotāko vesternu bijis, ir un paliks tā paša Klinta Īstvuda režisētais, sarakstītais un arī notēlotais "Unforgiven".
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 1st, 2005 - 11:44 pm
(Link)
"The Unforgiven" un "The Good, The Bad & The Ugly" ir spicē, jā.
[User Picture]
From:[info]mxz
Date:January 2nd, 2005 - 01:50 am
(Link)
noskatījos the good, the bad. soundtracks labs, kā reiz tā svilpojošā theme song pielipa. tev gadienā nav viss disks?
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 2nd, 2005 - 12:01 pm
(Link)
man ir viss OST. Iedo, kur uploadot
[User Picture]
From:[info]gamemaster
Date:January 2nd, 2005 - 12:37 pm
(Link)
Vispār tavā ietkemē atradu pielietojumu vecajam, sarūsējušajam un manāmi apptuējušajam video magnetafonam un noskatījos pa ilgiem laikiem atkal "Wild Bunch". Jāteic, ka arī ļoti labs vesterns.
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 2nd, 2005 - 04:36 pm
(Link)
tas diemžēl nav redzēts :(
Lai gan, pēc lielās vilšanās no "Magnificent Seven" nemaz nezinu, vai vajag.
[User Picture]
From:[info]actionman
Date:January 3rd, 2005 - 11:14 am
(Link)
Jūū, Once Upon A Time In The West ir vienkārši nereāli labs! Pa brīdim liekas, ka 50% no filmas rāda personāžu acu macro šotus =))
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 3rd, 2005 - 06:00 pm
(Link)
kā teica Kārpenters iekš DVD2 ekstrām - ja Dolāru triloģija bija "violent fun", tad šī ir īsta vesterna Opera ;)
Domājams, ka tas dēļ tā, ka centrālais tēls bija Klaudija Kardināle, kura, btw, savos laikos izrādās bija hot-hot-hot beibe :)