[iCE2] - V for Vendetta (2005) [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

V for Vendetta (2005) [Jul. 9th, 2005|01:12 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Londona tiek terorizēta gan filmā, gan dzīvē.

Sakarā ar nesenajiem notikumiem:
Kā zināms, pašlaik aktīvi noris filmas "V for Vendetta" post-prodakšens - montē, skaņu liek klāt, zīmē fonus uz kompīšiem u.c. Kantori vada brāļi Vačoffski, Džerija B. niknākais konkurents, uberproducents Džoels Silvers un kāds Džeimss Maktīgs (režisors), kurš agrāk bija Brāļu izsūtāmais zēns. Lomās - Aģents Smits, Natālija Portmane ar noskūtu galvu un pārējie. Bet tas tā, patreiz nav pārāk svarīgi.

Filma, kā tas tagad pieņemts, ir komiksa ekranizācija. Komikss diezgan sūrs, ar daudziem sarežģītiem vārdiem un pamazāk action, bez supervaroņiem - kā jau tas Alanam Mūram (Alan Moore) pieņemts. Notikumi risinās sekojoši - alternatīvā realitāte, netālā nākotne, totalitārā Londona. Totalitārās cūkas cik nu spēj apspiež vienkāršos darbaļaudis, līdz tiem uzrodas aizstāvis - mīklaina figūra vārdā V (Vē). Vē uzsāk jautru cīņu ar valdību - uzspridzina kādu ēku, vilcieniņu, metro - viss, protams, taisnības vārdā. Vopšem, terorists. Tiem, kas tankā, dialogos tiek precīzi paskaidrots, ka Vē ir terorists, ar visām savām guerilla tactics. Tā lūk. Un filma no komiksa sižetiski īpaši neatšķirsies.

Ko darīs, kā būs? 2001. gada rudenī no visām iespējamajām filmām grieza ārā Dvīņu Torņus, filmas par teroristiem, debesskrāpjiem un lidmašīnām tika aizbīdītas videonomu tālākajos galos (bet patlaban Olivers Stouns un Nikolass Keidžs apsver filmas ideju par diviem policistiem 9/11 un pēc tam). Interesanti, ko iesāks Warner Bros. šoreiz? Filmas pirmizrāde patreiz ir paredzēta šī gada 5. Novembrī (Official Site).

ps. Padomāju, ka, par cik sprādzieni bija Londonā, nevis ASV, un, kā zināms, skatoties no ASV puses, Londona ir kaut kur starp Urugvaju un Koruskantu, neviens neko mainīt negrasīsies. Come on, šitāda PR kampaņa :)

linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:July 9th, 2005 - 05:04 pm
(Link)
Vecais, tu esi reāls iemesls neiebrist www.filmas.lv! Kaifs palasīt tādus prevjūzus.
[User Picture]
From:[info]lietus
Date:July 9th, 2005 - 08:43 pm
(Link)
es ar lasu ;) riktiig labie ;)
[User Picture]
From:[info]snake
Date:July 10th, 2005 - 02:26 pm
(Link)
!
Kāmēr būs vismaz 1 šāds komentārs, tikmēr būs vien jāturpina ;)