Rupjā sāls. Andris Saulītis' Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Friday, February 23rd, 2007

    Time Event
    9:53a
    37,2 pēc Celsija un klepus.

    Current Mood: infuriated
    3:37p
    Kivi ķīmiskais sastāvs ir ļoti daudzveidīgs, kas nodrošina labvēlīgu ietekmi uz veselību. Viena no pārsteidzošākajām kivi aktīvo vielu īpašībām ir to spēja pasargāt cilvēka šūnu kodolos esošos ģenētiskās informācijas nesējus no skābekļa izraisītiem bojājumiem. Nav gan precīzi noteikts, kuras aktīvās vielas nodrošina šādu iedarbību, taču visticamāk šāda iedarbība piemīt vairākām vielām, tai skaitā C vitamīnam, beta karotīnam un dažādiem flavanoīdiem, kas ir spēcīgi antioksidanti.

    Kivi augļi plaši zināmi kā lielisks C vitamīna avots. C vitamīns jeb askorbīnskābe ir nozīmīgākais ūdenī šķīstošais antioksidants, kas darbojas cilvēka organismā, tas neitralizē šūnu bojājumus izraisošos brīvos radikāļus, līdz ar to mazinās dažādu saslimšanu risks. C vitamīns stimulē arī imūnsistēmas darbību, līdz ar to tas nepieciešamas, lai pasargātu sevi no dažādām saaukstēšanās slimībām. Ir veikti pētījumi, kuros pierādīts, ka uzņemot dabīgo C vitamīnu ar svaigiem augļiem un dārzeņiem ievērojami mazinās sirds-asinsvadu slimību un dažādu audzēju risks.
    7:43p
    Kad es pārcelšos uz syltajām zemēm, man dārzā noteikti augs kivi. Šo lasot ir jāsaprot, ka no agrām dienām man māte ir pārmetusi, ka atšķirībā no [info]raishas es neēdu augļus un tāpēc tik daudz slimoju un esmu sliktāks par viņu.

    << Previous Day 2007/02/23
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba