Telpaugu laistīšana

Feb. 1st, 2008 | 02:37 am

(Latviski neko normālu nevar sagooglet! Visur par kopšanu kopumā un baigi gari jālasa. Lai citiem tā nebūtu, vismaz kaut ko iztulkošu...)
Daudzi telpaugi cieš no pārūdeņošanas vai no sausuma. Cilvēki bieži vēlas ērtības labad laistīt augus pēc grafika, bet tas parasti nav labi. Laistīšanas biežumu ietekmē daudzi faktori, piemēram, auga veids, temperatūra, mitrums, apgaismojums, poda lielums, auga izmēri, augsne un noteces. Labākā metode, kā noteikt kad augs jālaista ir pārbaudīt augsnes mitrumu (vnk ar pirkstu) pāris centimetru dziļumā. Ja augsne ir sausa - jālaista. Mitrums jāpārbauda regulāri (katru dienu). Vīstoši augi parasti nozīmē, ka jālaista, bet ne vienmēr. Tas var arī nozīmēt ka tie ir pārlaistīti.
Ja laistat no augšas, pārliecinaties, ka visa augsne ir mitra, un ļaujiet liekajam ūdenim uzkrāties apakštrauciņā. Pēc tam apakštrauciņu obligāti iztukšojiet! Apakštrauciņam jābūt sausam.
Otra iespēja ir ievietot augu ūdenstilpnē dažu centimetru dziļumā. Izņemiet kad ūdens ir iesūcies augsnē līdz pat augšai.
Augsnei stādot var pievienot ūdeni uzsūcošus polimērus lai augsne ilgāk uzturētu mitrumu. Tas var noderēt augiem kuri ir ļoti ūdensprasīgi vai augiem kuri atrodas grūti aizsniedzamās vietās. ļoti rūpīg jāseko norādījumiem uz iepakojuma jo pārāk daudz vai pārāk maz var izrādīties slikti.
Augi neglazētos māla traukos jālaista biežāk nekā plastmasas traukos, jo māls ir porains un ūdens ātrāk izgaro.
Izmantojiet tikai istabas temperatūras ūdeni.
Izvairieties no mīkstināta ūdens. Nostādiniet ūdeni 24 stundas.

(ja vēl naktīs nebūs ko darīt iztulkošu arī kā izvēlēties atbilstošākos, u.c.)

Link | Bļauj! | Add to Memories


Likās, ka māku

Feb. 1st, 2008 | 03:11 am

I mean sure, man likās ka es tak māku kopt telpaugus. Bet izrādījās, ja pameklē, bija pat lietas no pašām elementārākajām ko es nezināju. Un tā tak ir vesela māksla. Man likās, ka telpaugi ir telpaugi tāpēc, ka par viņiem ir vismazāk jārūpējas (un tāpēc, ka tie pārsvarā ir tropu augi, kuri labi jūtas istabas apstākļos). (es zinu, ka iekavās rakstītis ir svarīgākais iemesls) Kas ta tur, aplaisti un viss. Žēl, ka nedzīvoju ar omīti (here's something I thougt I'd never say... ). Viņa gan traka, bet par augiem šo to vēl laikam jēdz. Vienu laisti mazāk, citu varāk, vienu vairāk gaismā nekā otru ... man likās, ka tas ir viss.( nu labi, nelikās jau gan, bet pārspīlējums noder to show a point) Augi tak ir spēcīgi ķipari. Daži ir. Bet kā vienmēr, tie skaistākie - tie prasīgākie.
Īstenībā jau tik traki nav. Es zināju, ka katrs ir atšķirīgs, katrs ir personība, katrs savādāk ietekmē cilvēku. Visiem tak ir bijuši telpaugi. Bet man nu noteikti nebija ne jausmas tieši kā un tieši kurš.
Augi mājās... Kad iegādājos savus 2 jaunos draugus vairāk jutos kā dzīvnieku patversmē vai izvēloties adoptējamo bērnu nekā veikalā. Man viņi liekas tik pat dzīvi kā mēs. Kaktusiņš man tāds, nu tāds. Nepaķer. Bet otrs... vaaaii. Iemīlējos. Sākumā gribēju pirkt pēc visiem noteikumiem. Ņemot vēkā kur turēšu, kāda temperatūra, utt. Bet ieraudzīju. Mīļš. Pieskāros, un lapiņas nobira. Palika žēl. Izdomāju adoptēt. Aizrāvusies aizmirsu paprasīt kā sauc. Tagad pēc bildēm meklēju kas tas par zvēru un kā viņu kopt. Nu šausmas! Nevaru atrast! Jābrauc vien pēc grāmatām pie omes. :)

Link | Bļauj! | Add to Memories


gat me out!

Feb. 1st, 2008 | 04:32 am
mood: confused confused
music: silence

AAAAA! Es plīstu uz pusēm! Kaut kas nav tā! Kaut kā pietrūkst! Cik gadus jau cenšos saprast kas es esmu, ko vēlos, utt. Ilgi sēžu mājās (vēl trakāk dzīvoklī.) Bail iet ārā. Gribās. Bet... izeju jau. Bet... Gribas sabiedrību. Bet negribas ne ar vienu (to kopā raksta?) runāt. Gribas kādu, nu tādu, ar kuru būtu viegli. Bet tai pašā laikā piepildīti. Nu ar otru sevi, bet tikai tādā pašā garastāvoklī. Un atkal es neguļu! Mans bioloģiskais pulkstenis ir pilnīgi sačakarēts!
Vides Vēstis ir reāli foršs žurnāls! Nopietni! Sapirkos arī Ilustrēto zinātni, Izlustrēto pasaules vēsturi, National geographic. Iemetu aci Privātajā dzīvē... :D :D šausmas! :D

Link | Bļauj! | Add to Memories


woouwawiiwaa

Feb. 1st, 2008 | 04:48 am

http://www.orb.lv/blog/?category=0&item=18037

Šitādus virpuļus tev neviens porņuks nedos! :D Itkā cheezy. Bet mierīgi izlasīt nevar. :)

Link | Bļauj! {2} | Add to Memories