Meistars - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Meistars

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Koncertu mēnesis 23. Maijs 2023|21:35

slepkava
Teiksim tā, katrs pasākums, kur ir mūzika, ir man kā koncerts :)

Mēneša sākumā bijām Londonā uz mūziklu "Oklahoma" iekš Wyndham's Theatre. Viena no labākajām šāda veida pieredzēma manā dzīvē. Lasot aprakstus nedaudz jau sāku sabīties, ka priekš tāda lauķa kā es būs pārāk moderni, bet laikam katram ir sava mērlapiņa attiecībā pret šādām izrādēm. Viena no lietām, kas pārsteidza bija skaņa, viss bija saprotams, un pat tāds nepārāk labi angļu valodu saprotoš cilvēks niansēs, kā es varēju izbaudīt un saprast, kas ir kas. Izrādes sākumā viena kundze gados smējās par visu, kas notika uz skatuves un man iesākumā likās, ka saprotu angļu valodu, bet laikam tik niansētu humoru neuztvēru, pēc kādām 15min jau sāku smaidīt kopā ar viņas smiekliem :) Izrāde lieliska, iespējams tāpēc ka uzņemta pēc šāda paša nosaukuma mūziklfilmas, kuru labi gan, ka bijām pirms tam noskatījušies, jo uz skatuves, kur vispār nebija dekorāciju, būtu pagrūti saprast sižetu :) Londonai došu noteikti vēlvienu iespēju mūziklu ziņā, jo gribu aiziet uz "Les miserables".

Otrais pasākums bija Hocico Melnejā piektdienā. Lielisks pasākums EBM un Dark Electro faniem, tā ir tā mūzika, kur "tucāra" biedri jūtās lieki un metāla biedri arī jūtās lieki. Un tad tādi dīvaiņi kā es vienkārši dievina to mūziku. Draudzene pieteicās nākt līdzām, jo gribēja paskatīties, ko tad dīvainais viņas draugs tā iefano. Beigās viņa bija ļoti pārsteigta par super daudzīgajiem smaidīgajiem cilvēciņiem, kas ir pilngi no citas pasaules. Katras dejo un ņemās savā mazajā pasaulē, kurš nu apēdis kaut ko veselību uzlabojošu, kurš nu vienkārši priecīgs, ka ir šāds mūzikas pasākums. Mans vērtējums 10/10, jo esmu nolēmis, ka uz Somiju jādodas novembrī uz šada paša tipa industrijas festu :)


Trešais pasākums dienu atpakaļ Rammstein Viļnas Vingis Park estrādē. Izrādās iepriekšējā reizē, kad es viņus dzīvajā redzēju bija 22 gadus atpakaļ, pēc tam atmiņā iespiedušies visi dzīvie koncerti, kas tika izdoti video formātā, un tagad tika sagaidīts tieši tas pats, kad es biju tik pat jauns un arī viņi tik pat jauni. Protams šobrīd man bija sajūta, ka skaņa, ne tāda, ka džeki ne tik jaudīgi.

Izbraucām svētdien, šoreiz es paņēmu busā kaut kādas "biznesa klases" sēdvietas, ja mans finansu menedžeris būtu to pieķēris, es dabūtu zilu aci. Bet takā viņas maksāja nedaudz dārgāka par parastajām, tad tika notestētas. Es personīgi pārāk lielu starpību nejutu, jo man tiešām riebjas braukt ar busu vairāk par 2h.
Ierodoties Viļņā es biju izdomāji, ka negribu pēc busa staigāties 30min ar kājām pēc google domām, bet izmantos Viļņas sabiedrisko satiksmi. Sen nebiju redzējis tos vecos kantainos trolejbusus, tāda reāla iepazīšanās ar pagātni, kas gan izraisīja pārdomas, vai mums ir vajadzīgi mūsu super truper dārgie trolejbusi, kamēr mums nav ceļa pa kuru braukt.
Ierodamies viesnīcā ap 17iem, recepcijā piedāvā aliņu nopirkt pie viņiem, jo citādi leišos alu netirgo svētdienās pēc 14iem, paņēmu vienu. Tajā brīdī es vēl nezināju, ka leišiem nevajadzētu dzert vispār.
Iekārtojamies viesnīcā, nedaudz pastaigājamies pa centru un ietestējam meksikāņu ēdienus. Meitene Meksikāņu restorānā jauki apskaidro, kas ir tur klāt un kā tam vajadzētu garšot, lai nu ko - pārdot visu leiši māk :)
Ēdiens salīdzinoši ass un ļoti garšīgs.

Koncerta dienā pamostos ap 5iem, jo izrādās viesnīcā, kas ir norādīta kā ļoti klusa, blakus sākās būvdarbi. Ņemot vērā, ka pārsti ceļos brīvdienās sešos, tad apēdu līdzpaņemto bulku pabakstu telefonu un tad līdz 9iem atkal iesnaužos. 10os ir plānots apmeklēt modernās mākslas muzeju, kas atrodās akurāt blakus viesnīcai. Modernās mākslas muzejs Viļņā ir tiešām ļoti labs, tāda sajūta atkal rodās, ka mēs esam vienkārši atpakaļrāpuļi :(

Aizdodamies paēst, nedaudz atpūsties un dodamies uz koncertu.

Koncerta sākums 20:00, bet iesildītāji mani pārāk neuzrunā. Divas meitenes, kas spēlē Rammstein gabalus uz divām klavierēm, jebkurā citā laikā padomātu, ka būtu vērts dzirdēt, bet ne šodien. Izstāvam gigantisku iekšā laišanas rindu un esam tikuši iekšā. Mierīgā garā aizdodamies uz labierīcībām, un dodamies skatuves virzienā, lai ieņemtu vietas no kurām kaut ko varētu puslīdz labi redzēt. Tajā brīdī es noprotu, ka leišiem nevajadzētu pirkt alko, divas blondīnas, kas nav īsti tajā vecumā, kad viss ir vienalga, dodas tualešu virzienā, un tad izdomā, ka tualetes būs pārāk tālu - 30m attālumā un rindu nav, novelk biksas un sāk čurāt - es atkal esmu realitātē - es esmu Lietuvā :)

Padīdamies un drīzumā sākās koncerts. Pie pirmās dziesmas man ir sajūta, ka skaņu nav pagriezuši skaļāk, pēc Mein Herz Brent ir sajūtams kārtīgs siltums sirsniņā, ka koncerts neatkarīgi no visa būs labs. Ņemot vērā, ka es vispār pēc pirmajiem trim albūmiem uzskatu, ka tikai reta dziesma no nākamajiem albūmiem ir laba, tad izbaudu koncertu ar divejādām izjūtām, bet leiši sarīko nākamo triku, lai viss kļūtu interesantāks.

Viens frukts pacēlis uz pleciem meiteni, kas īsti tur pārāk neturās, bet pēc tam savācās un sēž uz sava ēzeļa samērā taisni. Pēc brīža viens idivīds kaut ko piepeld viņiem priekšā, un kaut ko smaidīgs klārē, čalis ar takā noklausās un visi laimīgi škirās. Ejot apkārt čalim, man vismaz izskatījās, ka mēģināja pļēgurs pa muguru uzšaut čalim, bet iespējams izdomāja, ka meičei pa pakaļu var papliķēt. Rezultātā čalis, ar meiteni uz pleciem nesās pakaļ tam alkānam, konflikta beigās meitene aizlido pa gaisu un čalis dauza pa ķobi otram fruktam. Es tik biju apstulbis visā šajā, ka skatījos un brīnijos.

Koncerta noslēgumā ievēroju ļoti jaudīgu sirmu opi, kas tā plosās pie visām Rammstein dziesmām kā es 20 gadus apakļām. Principā koncerts iespaidīgs, precīzs, bet nu nav vispār jūtams rokenrols un dzīvība.

P.S.
Vai nu es mainos, vai mūzika mainās, vai visa pasaule mainās.
Link Read Comments

Reply:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.