pankūku "lazanja"
Posted on 2011.03.30 at 20:07
Nebija dukas baigajai vakariņu maltītei, veiksmīgi atmiņā uzpeldēja šī recepte.
Plānās pankūkas, kādas 10 gab. (atkarībā no cepamās veidnes lieluma);
Maltā gaļa, man bija kādi 300g;
Sīpols;
Marinēti gurķi, kādi 3- 5 gab.;
Adžika
Tomātu pasta;
Siers, man bija ledusskapī atrasts Krievijas siera gabaliņš, kādi 150g;
Pagatavošana:
Smalki sakapā sīpoli un liek pannā apcepties, pievieno malto gaļu, sautē. Kad gaļa nāk teju gatava, pievieno adžiku 2 deserta karotes, principā pēc savām sajūtām, tādejādi variējot ar asumu. Cepamveidnē izklāj pankūkas, gar malām ar maliņām pāri tām (2/3 pannā, vienu pāri), viegli iessmērē pankūkas ar tomātu pastu, klāj vienmērīgi malto gaļu, pa virsu sagrieztus gurķus, pārklāj ar pankūkām. Iesmērē otro kārtu pankūku ar tomātu pastu, klāj gaļu un gurķus, apklāj ar pankūkām un aizloka maliņas, tādejādi noslēdzot pildījumu. Liek cepeškrāsnī 150 grādos uz kādām 15 min, pēc kādām 10 min izņem un pārklāj ar sarīvētu sieru.
Lai gatavotu tikai šo ēdienu, aizņem gana daudz laika (pakūku cepšana galvenokārt), bet ja pankūkas jau saceptas, tad viss pārējais kādās padsmit minūtēs paveicams, plus cepšanas laiks. Adžika vietā mierīgi var pielikt piparus, kādus ķiplok piparus un kādu saldo kečupu. Tomātu pastu gan jau, ka arī var aizstāt ar kečupu, gaļai papildus sātam var pievienot pupiņas, svaigumam, teiksim konservētus ananāsus. Iespējas izpausties lielas.
Plānās pankūkas, kādas 10 gab. (atkarībā no cepamās veidnes lieluma);
Maltā gaļa, man bija kādi 300g;
Sīpols;
Marinēti gurķi, kādi 3- 5 gab.;
Adžika
Tomātu pasta;
Siers, man bija ledusskapī atrasts Krievijas siera gabaliņš, kādi 150g;
Pagatavošana:
Smalki sakapā sīpoli un liek pannā apcepties, pievieno malto gaļu, sautē. Kad gaļa nāk teju gatava, pievieno adžiku 2 deserta karotes, principā pēc savām sajūtām, tādejādi variējot ar asumu. Cepamveidnē izklāj pankūkas, gar malām ar maliņām pāri tām (2/3 pannā, vienu pāri), viegli iessmērē pankūkas ar tomātu pastu, klāj vienmērīgi malto gaļu, pa virsu sagrieztus gurķus, pārklāj ar pankūkām. Iesmērē otro kārtu pankūku ar tomātu pastu, klāj gaļu un gurķus, apklāj ar pankūkām un aizloka maliņas, tādejādi noslēdzot pildījumu. Liek cepeškrāsnī 150 grādos uz kādām 15 min, pēc kādām 10 min izņem un pārklāj ar sarīvētu sieru.
Lai gatavotu tikai šo ēdienu, aizņem gana daudz laika (pakūku cepšana galvenokārt), bet ja pankūkas jau saceptas, tad viss pārējais kādās padsmit minūtēs paveicams, plus cepšanas laiks. Adžika vietā mierīgi var pielikt piparus, kādus ķiplok piparus un kādu saldo kečupu. Tomātu pastu gan jau, ka arī var aizstāt ar kečupu, gaļai papildus sātam var pievienot pupiņas, svaigumam, teiksim konservētus ananāsus. Iespējas izpausties lielas.