February 2023   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

note to myself/ ābolmaize

Posted on 2010.05.26 at 17:42
Iedvesmojoties no cibiņa's fanija ceptās rabarbermaizes http://klab.lv/users/fanija/1366263.html?#cutid1 Es cepu ābolmaizi.
Mīkla gluži tāda pati (2. olas sakuļ ar 4. karotēm cukura, šķipsniņas sāls, pievieno glāzi kefīra, 2/3 tējkarotes sodas un 8. ēdamkarotes miltu (ar kaudzīti) divos piegājienos).
Man bija palikuši pērnā gada āboli pagrabā, kas vai nu tūliņ leikami lietā vai metami laukā. Tad nu iepriekšējā vakarā ābolus notīrīju (izgriezu serdes, bojājumu vietas, nemizoju, jo mājas āboli.), sagriezu plānās daiviņās un apbēru ar cukuru, lai saldāki un mīkstāki top. Pa nakti ieliku ledusskapī. Aptuveni kg ābolu masas. No rīta uztaisīju mīklu, uz cepeš pannas izklāju cepamo papīru, uzlēju mīklu, izkārtoju ābolus tā, lai pārsedz mīklu, liku cepties (aptuveni minūtes 15, 160 grādos), kad jau teju gatava, izņēmu laukā, aplēju ar glāzi krējuma, kas samaisīts ar divām deserta karotēm cukura, pārkaisīju ar kanēli. Cepu vēl 10 minūtes.
Sanāca gardi.
Tā kā abolu masa vēl palika pāri, uztaisīju vēl vienu mīklas porciju, liku uz pannas. Ābolu masai piejaucu klāt 2/3 paciņas biezpiena (man bija Smiltenes un vājpiena) deserta karoti cukura, tējkaroti kanēļa (tas nu, cik kuram salds prasās). Masu braši samaisīju un liku uz mīklas. Atkal 15 min cepu, līdz teju gatava, tad fiksi glāzi krējuma, kas sajaukts ar 2 ēdamkarotēm cukura un pāri pārkaisīju vēl kanēli. 10 min cepu. Ļoti iespējams, ka cukuru var likt tikai vai nu pie krējuma vai pie masas, ko liek virsū. To izmēģināšu nākamreiz.

Paldies fanija'i par netiešu pamudinājumu :)!

Previous Entry  Next Entry