Sat, Aug. 29th, 2015, 11:03 am
[info]sirdna

Windozes izlēcieni.

Piemēram, uzinstalēju sev vienu programmeli, pat īsti neapskatījies, kur tā ir uzinstalēta. Nu, ir un ir. Programmele sāk glupi uzvesties un es izdomāju, ka šis lieliskais rīts ir patiesi piemērots programmas pārinstalēšanai. Atrodu viņu visā tajā miskastē, aiz kuras Windows 10 mēģina izlikties, ka Control Paneļa viņam nemaz nav, klik uz Uninstall.

Nope, saka dators, neesi administrators, nav tev tiesību (a uzinstalēt tiesību pietika atliku likām, ha!) OK, sava taisnība ir, neesmu administrators. Palēkāju ap paneli, mēģinu atrast veidu, kā izlikties par administratoru, neatrodu. Labi, nenokaru vēderu, bet dodos uz administratora kontu, ščas noinstalēšu visu nost. Administratora konts plikšķina acis, ko, noinstalēt, jums tādas programmas nav. Kur palika? Aha, čigānu profilā...(no čigāns -> roma - > roaming profile).

Labi, irst ar visu dziesmu grāmatu, pataisu savu kontu par administratoru, ielādējos atkal, paņemu programmeli aiz megabaita, ščas noinstalēšu. Nē, viņa saka, nav tev tiesību, gygygy!

Kā, nav, es sarunājos ar nedzīvo priekšmetu. Tā, nav neesi administrators. Tas, ka tev ir administratora privilēģijas, tevi par administratoru nepadara.

Es šņācu un skatos gūglē. Gūgle atzīstas, mhm, ir tāda štelle, ka ute tu esi, ne administrators, īstais Administators ir slēpts no plebeju acēm un nemazgātajām roķelēm! Tikai īsteni iesvaidītie atradīs Administratoru!

Ko lai dara, iesvaidos un dabūju Administratora kontu uz kompja. Ielogojos, kompis čivina, mol, mazu brīsniņu uzgaidiet, kamēr mēs te visu sapucējam, ne jau kaut kāds suņa čibriks, bet pats Administrators pirmo reizi ienācis kompī, jāsapucējas un jāuzliek svētku ņieburs!

Apleju kafiju ar ūdeni, strebju un gaidu, kamēr mazais brīsniņš paies. Aha, nu esmu Administrators, nu man ir spēks rokā! Kur mana programmele? Nav jums tādas, ser. Jūs tikai globālās programmas redzat, a čigānu profili, kuru tie krata? Jūs noteikti ne!

Tā nu es pagaidām palieku. Ar sava konta privilēģijām es nevaru noinstalēt programmu, neatrodu iespēju izlikties par Administratoru caur savu kontu, ar Administrator kontu es to prrogrammu neredzu.

Droši vien Administrator konts var ierakties arī čigānu profilos, bet man apnika. Es jau tā šorīt esmu uzzinājis daudz jauna par Windows 10, abet pārāk liela gudrība ved pie skumjām., nah mums tās?

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.