Tue, Feb. 17th, 2015, 10:37 am
[info]krazuu

Liecies mierā, nekas tāds mūsu dzīves laikā nenotiks. Pirmkārt, neviens to finansiāli nevar pacelt. Izskatās ļoti nereāli.
Pagājšvasar es biju profesionālā vizītē uz metro būvlaukumu netālu no Helsinkiem - tur viss ir tik afigenna sarežģīti. Tas tev nav kurmja aliņā olu čaumalas sabērt. Ja skatās no fiziskās būvniecības viedokļa, mums te ir vienkāršāk nekā ziemeļos, jo nav jārokas dziļi klintīs. Bet plānošans darbu tas neatvieglo - process tas pats.
Un to konkrēto metro līnijas posmu (~ 30-40 km vismaz, precīzi neatceros) finansē daļēji valsts un daļēji pilsētas un ar visu to tas projekts ir grūti paceļams - vairāku gadu garumā, sālīts, sarežģīts un visādi citādi ļoti ievērojams. Un atceries, ka tas ir Somijā - valstī ar (vienu no) visaugstāk attīstīto būvniecību kā tādu.
Jā, varbūt vietējie šeit saskrubinātu naudiņas, līdzīgi kā saskrubināja Dienvidu tiltam vai Nac-bibliotēkai, bet prakses ziņā šis būtu ļoti grūti paceļams projekts, kuru ar vietējo (to, kas parasti mums te vinnē visus afigennos konkursus) kompetences līmeni būtu grūti (lai neteiktu neiespējami) pacelt.

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.