Fri, Dec. 13th, 2013, 08:41 pm
[info]sirdna

Zo, viskija Lauder's degustierēšana pēc plaši pieņemtas visziņu jeb viskija zinātāju metodes (http://klab.lv/users/sirdna/584563.html?replyto=3945843)

Lauder's - blendēts (sajaukuši kopā viskautko) skoč viskejs.

Glāze - ček.
Ar rokām neaiztikt - ček.
Ieliet, sagriezt uz riņķi - ček.
Izgāzt ārā - netrakosim, par mantu ir dzīva nauda maksāta.
Iespraust degunu - ček.

Viskija ostīšana šaurā glāzes telpā ir diezgan nepateicīga nodarbošanās, cērt nāsīs un ilgi tā nepaošņāsi. Secinājums...nu, ož pēc viskija. Droši vien pēc kaut kāda koka, tāds skābs kaļķainas zemes aromāts, bet ne pēc ozola, ne, es tādu viskiju esmu odis, šitais nav no tiem. Sen neesmu ostījis kūdru, varbūt pēc tās? Kaut kas karameļains pa vidu pavīd, jā. Vārdu sakot, ir.

Pielejam ūdeni. Ja krāna ūdens ir destilēts, tad destilētu, ja ne, tad lejam kādu Krišna devis. Pagaršojam.

Nu, ko, mutē nekož un smaržo pēc kaut kādām zālēm, ko man bērnībā reiz baroja. Vispār, tāds saūdeņots viskejs tiešām paliek izgaršojams un pētāms, jo necērt mēlē, bet ir kļuvis tāds gandrīz krēmīgs un apaļīgs un valstās pa muti, dvesdams smaržas, cik nu tam nabadziņam viņu ir.

OK, pietiek māžoties, ledus, kola un miers.

Kad iedegustēšu nākamo viskeju, varēšu salīdzināt, šis tāds pirmais kucēns.

Ar cieņu, jūsu viszinis.

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.