Tue, Feb. 12th, 2008, 10:11 am
[info]sirdna

Nedēļas nogale pavadīta apakš mākslas un saviesīgu izdarību karogiem.

Sestdien bijām uz ledus skulptūru izstādīšanu Jelgavā. Pasākuma organizācija ir visai smalka, pie Jelgavas robežām atstarojošās vestēs tērptas beibes mums dara zināmu, ka autiņu var nolikt Cukurfabrikas teritorijā un tālāk uz festa vietu par baltu velti varēs braukt ar busiņu. "P" zīme ar parakstu "Ledus Svētki" bija diezgan skaidrs mājiens, kur būtu jādodas, bet mēs stāvvietas meklēšanā bijām radoši un bišķi pamaldījāmies. Bet viss beidzās laimīgi un bijām klāt.

Skulptūras. Izgaismojums smuks, laika apstākļi diezgan degradējoši, pūlis atbaidošs. Vedu pie rokas mazo Eniju, kuru tai biezumā pamanīt tā uzreiz nevar, tā ka meitene tiek nepārtraukti grūstīta un stumdīta. Viņa vicina dūres un kaut ko kliedz nopakaļ tantēm un onkuļiem, bet, paldies Dievam, skan skaļa mūzika un es viņas izteicienus varu atļauties nedzirdēt. No mākslas mani aizgrāba freidiskais veidojums "Thirsty Planet", tāds paliels krāns ar milzonīgu apaļu lāsi/planētu galā.

21:11 sākām meklēt, kur varētu būt tas bezmaksas buss. Laiku es ievēroju, jo, kad pēc pieturu pārmeklēšanas un pašvaldības policistu plecu raustīšanas atrodam pareizo vietu, izrādās, ka pēdējais aizgāja 20:50. Braucam ar taksi.


Svētdien dodamies uz sievasmātes dzimšanas dienas atzīmēšanu. Laikam pirmo reizi vēsturē izdodas izbraukt no mājas laicīgi. Pa ceļam ir viens remontējams tilts pār Lobes upi. It kā varētu braukt caur Skrīveriem, bet pie tilta esot apbraucamais ceļš, tā ka laižam vien tur. "Apbraucamais ceļš" izrādās tāds diezgan poētisks apzīmējums izrūgušai dubļu svītrai, pa kuru mūsu zilais begemotelis ņipri žļurkstina cauri uz visiem 10 kilometriem stundā. Tomēr ar visu to esam akurāt uz nolikto laiku klāt un sākas dzīres. Dzīru galvenā sastāvdaļa ir kaimiņu, radu un paziņu kauliņu pārmazgāšana un miršanas dienu noskaidrošana, kas patiesībā ir daudz jautrāk, nekā izklausās.

Dzīres noslēdzas ar braucienu caur Skrīveriem uz Rīgu, mašīnas mazgāšanu zem nerimstošā lietus un bērnu mazgāšanu dušā.

Nuja, bet nu ir otrdiena. Ko lai tādu labu iesāk?


From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.