Panikas grāpis - Gastronomija- biezzupas un garsvielu magija [entries|archive|friends|userinfo]
siidz

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Gastronomija- biezzupas un garsvielu magija [Oct. 29th, 2012|02:23 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Pedeja laika aizraujos ar biezzupu gatavoshanu. Uhhh, cik gardas sanaak! Nav pat isti tadas konkretas receptes, tik vien kaa dazadus darzenus savaaru un sablendereeju. Tomeer atklaaju, ka visa maaksla padariit darzenus garsigus ir garsvielu maisijumos. Ar tiem tad eksperimenteeju uz nebeedu.
Kadu laiku siltumnica bija pilna ar tomatiem, kuri bija jautilize pec iespejas atrak. Tad nu keros pie varisanas. Parasti savaaru lielu katrlu (4L), pietiek vakarinaam un parejo sasaldeeju mazakas porcijaas, lai var fiksi uzsildiit, kad slinkums un nav laika gatavot.
Tomatu zupa:
kartupeli, pukkposts, burkani, sipoli, kiloks, paprika, tomati (daudz), chili pipars, reizem pievienoju tomatus sava sulaa, lai zupa butu veel tomatigaka. Tomer garshas odzina slepjas tomaatu pastaa (pavisam nedaudz- apm. 2 edamkarotes), kura jaapcep, kamer katraa sviestaa cepas sipoli ar burkaniem un kiplokiem. Tas rada tadu nedaudz grauzdetu garshu. Nezinu, kura no zaaliiteem deva lielisko garsas buketi, bet izmanotju saali, svaigi maltus melnos piparus, seleriju pulveri, rozmarinu, sakrano paprikas pulveri, kajenas piparus. Visi tie dazadie pipari katrs dod savu dedzinosho percgarshu, melno piparu var just uzreiz un asums pazuud, kajenas pipari dedzina nedaudz ilgaak un dzilak mutee, bet chili pipars pieskir vispareju asumu zupai. Vareja jau ari iztikt bez kajenas, bet kaut ka ieraduma pec pieberu ari to. Un vel viena loti svariga sastavdala- kartiga edamkarote zalaa pesto. Pashas beigaas tieshi pirms blendeshanas japievieno svaigs baziliks un petersilis.
Pati biju parsteigta, cik gardi sanaca!
Otrs mans shedevrs sanaca vakar- Brokolu spinatu biezzupa.
Sipoli, burkani, kiploki, apcepti sviestaa, darzenu buljons, kartupeli, kabacis (taa saucamais butternut squash), pukkaposts, brokolis. Spinatus pievieno pashas beigas pirms blendeshanas. Nu un garshvielu magija- papildus jau tradicionalajiem melnajiem un kajenas pipariem, un salim, pievienoju timianu, paprikas pulveri un Kreolieshu garshvielu mixu, kuru mes ar Piteru pagatavojam prieksh Gumbo zupas. Te bus liks: http://www.gumbopages.com/food/creole.html Vispar ir verts izmeginat pagatavot Gumbo zupu. Tas gan ir loti laikietilpigs un rupigs process, bet ir ta verts.

Tagad mekleju iedvesmu, kadam izvirtibam izmantot estragonu.
Nopirku ari pastinaku, kuru gribeju pievienot zupai, bet divainaa garsha mani nobaidiija. Japamekle kada laba recepte.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]atiitis
Date:October 29th, 2012 - 04:21 pm
(Link)
Deem, izklausaas garshiigi.
Shogad man bija domaatu deficiits, jo vecaa siltumniica bija down, un jaunaa veel nebija gluzhi piemeerota tomaatiem. Bet arii no konserveetajiem sanaaca labas zupas. Nezinaaju par to tomaatu pastas apcepshanu - labs triks!
Shodien koleegje uzdaavinaaja nelielu butternut squash. Tieshi pashlaik domaaju kaa to vislabaak pagatavot.
[User Picture]
From:[info]siidz
Date:October 29th, 2012 - 06:10 pm
(Link)
Butternut squash tíri labi iederétos tavà krutajà sautèjumá. Vislabàk ar lielopu galu, manupràt. Vainarí biezzupà, bet tad vajag citu dominèjosàku dàrzeni, vai spècígas garsvielas, jo vinam vienam pasam ir pliekana garsha.
[User Picture]
From:[info]bacillus
Date:October 29th, 2012 - 06:05 pm
(Link)
Tev ir jāver vaļā kāda mega-ēstuve :)
Nosaukums varētu būt, piemēram, "Pie gardās Sīdžiņas" :)
[User Picture]
From:[info]siidz
Date:October 29th, 2012 - 06:11 pm
(Link)
Tad visi domàtu, ka es esmu gardà! :-D
[User Picture]
From:[info]bacillus
Date:October 29th, 2012 - 06:27 pm
(Link)
no klientiem nevarētu i atkauties :)