sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 12th, 2009|11:40 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Svētdiena ir Saules diena. Diena nav aizvadīta veltīgi, ja sirds ir kļuvusi maigāka un spējīgāka sajust Mīlestību uz sirds Kungu. Gājām gar jūru un Lilāvatī prasīja vai es varētu dot lekcijas par bhakti jogu bijušā striptīzkluba telpās ar zīmīgo nosaukumu "Templis".
linkpost comment

Comments:
From:[info]chaika
Date:April 12th, 2009 - 11:49 pm
(Link)
Cik Tev gadu un pieredzes? vai tas ir nopietni - lasīt lekcijas un vēl pie tam tādās neizkvēpinātās telpās!
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:April 13th, 2009 - 12:15 am
(Link)
Vismaz man ir daudz lielāka saprašana par bhakti jogu nekā Vivekanandam Svāmī.
From:[info]chaika
Date:April 13th, 2009 - 12:31 am
(Link)
:))) lai tā būtu!
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:April 13th, 2009 - 01:16 am
(Link)
Pirms saprast kāda vārdus, vajag saprast cilvēku, kas teicis tos vārdus. Vivekananda bija impersonālists, viņam varbūt bija sanskrita zināšanas un izglītība par dažādiem hindu ticības aspektiem, bet viņš pats nebija tīrs bhakta, viņam bhakti ir tikai viens no ceļiem uz atbrīvi, nevis vienīgā tīrā patiesība un Dievs kā personība, kas ir bezpersoniskā Brahmana cēlonis (nevis Dieva personība ir radusies no Brahmana vai mayas).
From:[info]chaika
Date:April 13th, 2009 - 01:30 am
(Link)
Mani kaitina un nevieš pārliecību Tavs kategorisms uz visu.
Bet būtu jau labi, ka viss, par ko iestājies un saki, tā arī būtu vispatiesāk un pareizāk. Nezinu ne es Tavu CV, ne Vivekanandas, bet zinu, ka simpātiskāka man ir tāda runas maniere, kas nav sevi slavinoša un citus noliekoša (neba nu tā, ka tagad Tu tāds esi, ne gluži).

Bet lai Tev viss (labais) izdodas! :)
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:April 13th, 2009 - 01:35 am
(Link)
:) Tas tāpēc, ka internetā es tieku izprovocēts būt kategorisks. Piemēram, tu prasīji cik man gadu un kāda pieredze. Bet pati tai pat laikā lasi Vivekanandu. Es neesmu nekas īpašs, bet, ja man ir ticība Dieva personībai un Viņa kalpiem, es jūtu sevī tiesības dot kaut kādas lekcijas (bez maksas). :)
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:April 13th, 2009 - 01:45 am
(Link)
Un man nav nekādu iebildumu pret Vivekanandu Svāmī, viņš noteikti daudziem palīdzēja. iespējams, ka viņš pat bija tīrāks un pilnīgāks par mani neskaitāmās lietās. izņemot vienu lietu - viņam nebija tik lielas ticības Dieva personībai. :) Es tur neko nevaru padarīt.
[User Picture]
From:[info]kuskus
Date:April 13th, 2009 - 01:14 pm
(Link)
bhakti ceļš ir skaists dēļ spontanitātes un naivas mīlestības tīrības. izplānotas lekcijas formātam diemžēl nav sakara ar bhakti garu.
šāds "bhakti" nav līdzīgs dzirkstelei, kas spēj izraisīt meža ugunsgrēku.

neofīti skraida pa pasauli, meklēdami vietas, kur Dieva nav, paši ar savu darbību sludinot, ka nezina ne nieka par sevis pielūgtā Dieva atribūtiem. un, domādami, ka ir brīvi no pieķeršanās vai impersonālisma saitēm, patiesībā tikai griež savu labās karmas ratu.

kas gan ir tava ticība, ja par to ir jālasa lekcijas ar citātiem no rakstiem? ar ko tu atšķiries no parasta lasītpratēja, kas darbojas atbilstoši instrukciju krājumiem no sērijas "kā atbildēt maukai?", "kā atbildēt baptistam?", "kā atbildēt fiziķim?"?

saudzē savu garīgo ceļu. neesi vardarbīgs. esi pacietīgs. ļauj dievišķās mīlestības nektāram piepildīt sirdi klusumā un pielūgsmē. ja mīli Dievu, atmet visu, ko par viņu zini, un ļauj atklāties Viņam pašam. un Viņš atklāsies. un tikai tad jums būs personiskas attiecības. un tad tava dzīve būs Viņa rotaļu pilna. un, iespējams, gājiens uz "Templi" būs viena no tām.

piedod, ja aizskāru.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:April 13th, 2009 - 01:16 pm
(Link)
Nē tu runā par lietu. :) Es pat negaidīju, ka kāds spēj runāt par lietu.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:April 13th, 2009 - 01:28 pm
(Link)
kur tu taaC esi radies? :)
[User Picture]
From:[info]kuskus
Date:April 14th, 2009 - 06:07 am
(Link)
un tu? :)
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:April 13th, 2009 - 01:09 pm
(Link)
Piemēram, tavs ieraksts, kas sākas ar "Ir vājums domāt, ka kāds ir atkarīgs no manis..." bhakti jogas stilā tur būtu: "Viss ir atkarīgs no Krišnas, es piederu Krišnam, viss ir atkarīgs no Krišnas".
From:[info]chaika
Date:April 13th, 2009 - 03:16 pm
(Link)
Tas (nesaucot to Krišnas vārdā) arī tiek sacīts!
Es izrāvu tikai gabaliņu no. Gabaliņu, kas vislabāk 'iesper' (pēc manām domām).