sickboy - Harē Krišna! [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Harē Krišna! [Apr. 2nd, 2009|01:34 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vispār ateisti mēļo, ka cilvēks reliģiskajā ekstāzē pats iemācās izstrādāt tās baudas vielas smadzenēs un uzsēžas uz tām (nevar vairs bez reliģiskās ekstāzes). Es gribētu jums pastāstīt par tādām mazām tabletītēm, ko sauc par ecstasy. Kad tādu norij, pēc kāda laika plakstiņos ieiet sīrups un virs augšlūpas. Vot. Līdzīgas izjūtas man ir bijušas zem mantras.
linkpost comment

Comments:
From:[info]hemingvejs
Date:April 2nd, 2009 - 03:25 pm
(Link)
...es teorētiski zinu kas ir mantra,zinu arī kas ir ecstazy..es kādu laiku jau lietoju aizliegtās vielas,un tas ir vienīgais kas šajā dzīvē man sagādā prieku un laimi..zinu arī kur tas mani ved...kā tu to panāc ar mantru?
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:April 2nd, 2009 - 09:06 pm
(Link)
Tas, protams, prasa laiku. bet Bhagavadgītā teikts: "Laime kaislībās ir sākumā nektārs, pēc tam inde. Laime skaidrībā ir sākumā kā inde, bet beigās kā nektārs." Tīra skaidrība jeb šudha sattva tulkojās kā "tīra eksistence".
Mums ir spēja mīlēt, bet pilnā mērā mēs to šeit nevaram piepildīt, jo ir tumsība un kaislības. Garīgajā pasaulē ir tikai tīra mīlestība un tā nesastop savā ceļā šķēršļus.
Īsts Guru ir tāds, kas atrodas tādā mīlestības līmenī un nekur zemāk. Viņš var iedot to pašu, jo tu to nevari izspiest no sevis.
Rāgānuga-bhakti ir sekošana Krišnas mūžīgo pavadoņu jūtām. tagad es pateikšu kaut ko svētu un slepenu. Mēs sekojam Rūpa-mandžarī jeb gopī, kura vislabākajā veidā kalpo Rādhikai. Rādhika izjūt augstāko mīlestību pret Krišnu un Viņas tuvās kalponītes tik ļoti Viņu mīl, ka izjūt visu to pašu, ko Viņa.
Vajag atrast īstu Guru, kurš visu laiku stāsta par Rādhas un Krišnas spēlēm un, skaitot mantru, ieied meditācijā uz Mīlestību. Tādu, kādu izjūt Rādhikas labākā kalponīte un draudzene.
Sirdi vajag mīkstināt un padarīt maigu, meditējot uz visu, kas liek sirdij izkust Krišnas spēļu kontekstā. Kad sirdī nav ne kripatiņas tumsas vai kaislību, tur uzplaukst aromātiskā Prema (Mīlestība).
From:[info]hemingvejs
Date:April 2nd, 2009 - 09:37 pm
(Link)
...tagad skaidrs... paldies.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:April 2nd, 2009 - 09:37 pm
(Link)
Tas prasa laiku, bet, kā teica Jēzus: "Klauvējiet un jums atvērs". Ja tu pacietīgi turpini klauvēties pie Mīlestības durvīm, beigās tev atvērs durvis, tāpat ir ar katru mērķi.