sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 10th, 2023|04:17 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Raksts par to, ka sievieteem ir lielaakas tiesiibas. http://m.tvnet.lv/zinas/tava_balss/685106-ralfa_un_artas_izmisiga_cina_par_bernu_es_neesmu_donors_bet_tevs
Kas sho lietu baarinjtiesai padariija tik sarezhgiitu - "sarezhgiitaakaa lieta muusu pieredzee", bija tas, ka shis viirietis uzstaaja, ka vinjam, lai arii vinjam nav vagiinas, ir tikpat lielas tiesiibas kaa beerna maatei (kaa tas noteikts likumaa).
Principaa, ja "feminisms" noziimee dzimumu liidztiesiibu, sisteemu vajadzeetu feminizeet. Lai arii pastaav uzskats, ka sievieteem muusu sabiedriibaa ir mazaakas tiesiibas, manupraat nekur nav taa, ka sievietes tiek diskrimineetas tieshi uz dzimuma pamata. Peetiijums raada, ka sievietes videeji sanjem mazaak nekaa viirieshi, bet tas nav uz dzimuma, bet izdariitaa (papildstundaam u.c.) pamata. Gribi iet armijaa? Ej, tikai tiec liidzi viirieshiem.
Bet viirieshi daudzaas profesijaas (aukliitis u.c.) un beerna saskarsmes tiesiibaas tiek diskrimineeti tieshi uz dzimuma pamata. Mees pienjemam, ka viirieshi ir stipraaki un taapeec ir ok. vinjus diskrimineet vai apvainot (bet nav ok. diskrimineet un apvainot sievietes, jo... vinjas ir vaajas!), bet vai shaads uzskats gadiijumaa nav diskrimineejoshs pret sievieteem, nenoliekot vinjas vienaa platformaa ar stiprajiem (diskriminaaciju panest speejoshajiem) viirieshiem, bet driizaak ievietojot vinjas vienaa kategorijaa ar beerniem (kam vajadziiga iipasha attieksme)? Vieniigais veids, kaa sasniegt vienliidziibu, ir vienkaarshi attiekties pret dzimumiem vienliidziigi, visaas situaacijaas.
linkpost comment