:) Es jau nezināju, ka tu sastampaji rozetes! Tad jau ideāli. Un, ja kas, es kritizēju recepti, nevis Tevi, un arī nebiju sapratusi, ka ēdiens jau izgatavost un apēsts. Bet par ķipoku un sīpolu gan atļaušos nepiekrist. Ķiploku ir iespējams pielikt visam, un tas gandrīz vienmēr uzlabos garšu, ja vien tiks pielikts atbilstoši - šādiem ēdieniem ļoti, ļoti maz. Tā ka mepiedomājot nemaz nepateiksi, ka tur ir ķiploks. Bet sīpols, savukārt, ir klasiskās kartupeļu biepzutras sastāvdaļa, bez kuras kartupeļu biezputra nemaz nav kartupeļu biezputra. Protams, brokolis visu maina, tāpēc arī neieteicu mēģināt zaļu sipolu (parasti zaļš, sīk sakapāts sīpols tiek pievienots kartupeļu biezputrai mīcot pašās beigās, pirms uzliek vēlreiz uz plīts, lai uzmet burbuli. Tai īsajā brīdī sīpols ne ta izvārās, ne ta paliek zaļš, bet garšo ļoti labi. Bet, ņemot vērā brokoli, es ieteicu ceptos sīpolus, un, ja Tu kādreiz izmēģināsi (var arī pie kartupeļu un batātes biezeņa), tad būsi spiesta atzīt, ka ir garšīgi. Ja vien neesi principiāla sīpolu nīdēja. Sīpolus, arī ļoti sīki sakapātus, viegli apbrūnina sviestiņā uz pannas un beigās iemaisa putrā - šinī gadījumā pašās beigās, pēc mīcīšanas un uzkarsēšanas. Nedaudz. Pavisam reti biezputrā būs sīkie grauzdēta sīpola gabaliņi, man ļoti garšo. Un vēl - ja nemados, tajā receptē bija ieteikts lietot siltu pienu? vislabāk ir lietot pienu istabas temperatūrā. ja liek uzreiz karstu pienu, tad arī var samīcīt klīsteri. Tāpat klīsteris iznāk, ja mīca aukstus kartupeļus. Jūzers Ronis man reiz ierādīja ideālāko rīku kartupeļu mīcīšanai, ar kuru kartupeļus var samīcīt vienā mirklī, pie tam nepaliek nekādu kunkuļu. tas ir kāts, kuram galā ir, nu, kā lai pasaka... ā, nu apmēram šāda veida instruments, tikai mūsējam, šķiet, ir platāks gals: http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=116