Mani pieraksti, ieraksti, pārdomu saraksti - Likumi!

About Likumi!

Previous Entry Likumi!Mar. 5th, 2005 @ 12:31 pm Next Entry
(Leave a comment)
[User Picture Icon]
From:[info]gentle
Date: March 6th, 2005 - 07:37 pm

Likumu nepilnības un tiesa

(Link)
Tikpat labi ir jāpierāda, ka tas bloķerators ir stāvējis uz mašīnas riepas. Pieņemsim, ka esmu izsaucis policiju un palaimējās tādi atsaucīgie likuma kalpi, kas 5 minūšu laikā ierodas uz notikuma vietu, neprasot ne kukuļus ne batonus, lai pilsonim palīdzēt, un konstatē savā protokolā, ka ir bloķerators uz riepas.

OK, tālāk jau ir jāgriežas tiesā.

Tiesā pieteicējs samaksā valsts nodevu(ja atļauj līdzekļi - jāskatās likumā, cik % no piedzenamās summas sastāda šī nodeva), tad vēl vajag nolīgt advokātu(s), jo pats savām acīm redzēju, ko procesā dara at cilvēkiem, kas mēģina paši aizstāvēt sevi civillietā. Kā nekā advokāti, prokurori un tiesneši ir gandrīz vai kā ģimene, klans, kolēģija, citiem vārdiem, kā mammas, tēti un bērniņi.

Tālāk spēlē jau moments, cik tiesnesis nav pazīstams ar šo pašu domes priekšnieku, un cik tiesnesis ir pazīstams ar pašu pieteicēju.

Vēl jau būt tāds prikols, ka tas ir veids, kā atmazgāt naudu no pašvaldības. Ja tas pats domes priekšsēdētājs ir paziņa, tad var sarunāt, ka uzliks tev to bloķeratoru, a pēctam viņi tiesā zaudēs un naudu tu sadalīsi ar pašvaldības priekšsēdētāju uz pusēm. :-) Nauda nāk ne jau no domes priekšsēdētāja kabatas, bet no pašvaldības nodevu maksātāju naudas. (kautkas līdzīgs Laventa lietai, kur džeks tika noformēts kā pirmstiesas apcietinājumā, bet es neesmu pārliecināts, vai viņš faktiski bija ieslodzīts, un beigās piedzina $$$ par procesuālo normu pārkāpumu).

Vēl var būt prikols, ka pašvaldība pati sarunā ar kādu personu,ka viņi izspēlēs šo lietu, lai cilvēki domā, ka tā var izbraukt cauri. OK. Viens peksts uzvarēja pašvaldību tiesā - formāli. Pārējie noskatās un aiziet tēlot krutos - tur tad viņus arī apraus - saliks sodus tā, ka gan pašvaldības, gan tiesas budžets - vieta, no kurienes ""viņiem neļāvu zagt!" - pats visu paņēmu!", palielināsies no sacerējušos pilsoņu rēķina tā, ka maz neliksies.

Īsāk sakot, ne jau "Likumu nepilnības for dummies" ir nepieciešamas, bet gan rokasgrāmata "Kā izaudzēt graudus un izcept no tiem kukuli".

Likumu nepilnības ir visur, un būs visur. Viss jau ir atkarīgs no tiesneša gribas. Ja likumi būtu tik pilnīgi, tad tiesnešu vispār nebūtu.

Īstenībā likums atļauj arestēt gan personu, gan personas īpašumu,ja šī persona ir izdarījusi kaitējumu. Tagad jau atkarīgs, kā tiesnesis saprot "katējumi" - jo tas, ka viens novietojis vāģi un atsakās par to maksāt, dara zaudējumus pašvaldībai, jo kāds cits tur novietotu vāģi un par to samaksātu.

Tas saucas - subjektīvās tiesības.
(Leave a comment)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba