Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā's journal

> jaunākie ieraksti
> kalendārs
> draugi
> par sevi
> 20 vecākus
> 20 jaunākus

Monday, December 11th, 2017
09:19
5dienas GIS konference bija diezgan pat OK, vienīgi atkal apliecinājās, ka neesmu cilvēku cilvēks. Tātad pie kafijas netiku, jo ieraugot to baru, parāva panika. Šoreiz arī biju piemirsis paņemt pats savu dzeramo.

6dien saņēmos uztaisīt picas mīklu un picu ar savu mīklu. Sanāca izcili, vismaz tā pirmā. Perfekā kombinācija ir olīveļļā apvārīti ķiploki, to taisa tā lai eļļa būtu ar ķiploku garšu, un tad to smērē uz pamatnes, saulē kaltēti tomāti, mocarella ar zaļumiem, nu un apakšā masai parastais siers ar piena desu, smalki rīvēts. Otrai picai eksperimentēju. Laba kombinācija būtu sniega krabis (garneles bagātākiem) ar ananāsu, protams siers. Uz picas īsti neder salami, jo baigi spiež ārā sāli. Ja atrod salami ar mazu sāls daudzumu, tad moš arī der.

7dien apgaitas laikā secināju, ka vēl pa zemi ir salasāmi labi Antonovkas āboli. Žēl bija mest ārā (vest uz mežu stirnām), vismaz ne visus, tāpēc, atkal jau, taisīju ābolmaizi. Šoreiz gribējās ne klasisko plātsmaizi, un tāda gandrīz arī sanāca. Mīklai eksperimentā mēģināju sviestu aizvietot ar olīveļļu un miltos pamainīju proporciju t.i. 4 kviešu milti : 1 kartupeļu ciete. To visu ar raugu, protams. Secinājums - nākamnedēļ jāmēģina vēlreiz, tikai raugu vajag labāk atdzīvināt un nedaudz vairāk par 25 g uz 0,5 kg miltu. Jāliek šaurākā traukā un augstāku. Tipa amerikāņu pīrāgs, nu ne jau tā glupā filma.
Tad vēl aprgiezām vīnogas un sasedzām mellenes.
Kā lai padzen kurmi un ūdensžurku no sētas? Kaķis jau reizi pa reizei kādu žurku piežmiedz, suns savukārt šad tad kādu kurmi izrok, bet ar to ir par maz, jo īpaši tā kurmju izrakšana parasti nozīmē izdemolētu zālienu un/vai dobes.

(ir ko piebilst)

Thursday, December 7th, 2017
08:37
Tātad, pilnīgi atbalstu Woltera nostāju - vai tu melns, brūns, dzeltens, rozā vai balts, man pie kājas kādā krāsā ir tavs ģīmis, vienkārši nopļauj manu sasodīto mauriņu.

(ir ko piebilst)

Wednesday, December 6th, 2017
13:11
Ko īsti nozīmē apzīmējums islamofobs?

(3 comments | ir ko piebilst)

08:36
Šorīt asiņo deguns. Nez ko tā?
Interesanti, ka mašīnai ir ziemas riepas, pat ar kādiem 6mm, un vienalga diez ko labi neturas uz ceļa. Nu nekas, cerams šonedēļ izdosies priekšējās riepiņas nomainīt uz jaunām.

(ir ko piebilst)

Tuesday, December 5th, 2017
08:53
Likās, ka 8. decembris aiz kalniem. Nu neko, nāksies tad no rīta biļeti pirkt.
Visādi citādi nekā jauna, ja nu vienīgi prieks par lielākā puikas 10nieku soc. zinībās. Vispār šajā sakarā bij liels pārsteigums, ka produktu sastāvos vairs nedrukā E vielas, bet tos burtiņus/cipariņus nu tiešām aizstājuši ar pilniem to vielu nosaukumiem. Diezgan pamatīgi nācās iespringt, lai veikalā atrastu kaut kādu produktu, kur būtu tās E vielas, lai puiks var mājasdarbu izdarīt.

(ir ko piebilst)

Monday, December 4th, 2017
09:04
Lūk kā sanāca, ka sanāca atkal 7dienu pa virtuvi šiverēt. Un tas sākās tik nevainīgi - sadomāju puikām no āra iestiept vēl pēdējos ābelē esošos ābolus. Sieviete pajokoja, lai uzcepot plātsmaizi. Joku nesapratu un iemīcīju rauga mīklu. Sakarā ar to, ka nav jēga žarīt plīti vienas plātsmaizes dēļ, uzģenerēju vēl 2 picas. Tā kā palika pāri picus virsiņu sastāvdaļas, tad vēl nācās pieražot klāt 9 karstmaizes. Lai vai kā, ābolu plātsmaize sanāca izcila, picas bija supergardas un karstmaizes šorīt aizgāja uz urrā, jo arī bija ļoti ļoti garšīgas.

Tak vēl 6dien vakarā izdomāju, ka sīčiem jāparāda kāds garšīgs pārtikas ķīmijas eksperiments. Saldais krējums, cukurs uz pannas un rezultātā ļoti garšīgas končas. Puikām patika.

(ir ko piebilst)

Friday, December 1st, 2017
12:08
Kopš apzinājos, ka viens sūda saplīsis lietais disks spēj mani novest līdz nervu pussabrukumam, tieku ar tādiem traucējumiem vieglāk galā. Precīzāk, izrādās, ka man tāda stulba īpašība - ļoti grūti pārmaļas situācijas, kuras es nemāku atrisināt, vai arī procesi kas strauji maina savu gaitu lai gan esmu rezultātu paredzējis savādāku.

Nepieņemu pārmaiņas gan ilgtermiņa gan momentānas.

(ir ko piebilst)

11:45
Sniegs. Aukstums. Preteklība. Besī šie laikapstākļi. Apakšā dubļi, virsū žļura ... vēx. Būtu ar mieru arī doties ziemas miegā, lai pamostos kaut kad maija vidū.

(ir ko piebilst)

Tuesday, November 28th, 2017
08:35
Sūdīgi sākusies diena. Aizmirsu mājās maku, līdz ar ko tagad PV es esmu noziedznieks, jo līdz ar biļeti nevaru uzrādīt 3+ karti.

Un vispār baigi krīt uz nerva pilnīgi viss, kas kaut kādā mērā ir ārpus ierastā. Patīk kārtība, paredzami notikumi, saprotami darbi. Un vispār sieva riebjas, bērni riebjas un gribas pabūt vienam bez nervu čakarēšanas par ģimenes lietām.

(ir ko piebilst)

Monday, November 27th, 2017
11:50
Tumšādainie tā dīvaini ož. Man tā smaka reāli nepatīk. Līdz ar to ļoti negribētos, ka valstī kurā es dzīvoju tie tumšādainie sarastos par daudz, ka nevar vairs gaisu atbrīvot no tās smakas.

(ir ko piebilst)

08:42
Scooter koncis diezgan OK. BET nu tie ntie piedzērušies purni. Instinktu vadīti pametām konci pusē. Vai tas tagad tā normāli, ka koncertos tā pārdzer mūli, ka jākašķējas ar apsardzi vai citādi jāmēģina dabūt pa muti?
Toties palikšana viesnīcā bija ļoti laba atslodzīte, pārmaiņas pēc varēja normāli nokniebties, un nebija fonā jātur doma ka tik nav pa skaļu lai sīkie nepamostas :)

Tā kā viesnīcā pārmaiņas pēc nogulējām līdz pat 8.30, tad nu no rīta veicām apgaitu pa Rīgu un paskatījāmies Jūgendstila arhitektūru.

PS: kad būs pilnīgā pakaļā ar pārtiku/gaļu, mēs ēdīsim veģetāriešus un kā delikatesi uzkodīsim vegānus.

(1 comment | ir ko piebilst)

Wednesday, November 22nd, 2017
10:51
Ķelmēnu maize. Man ir radušās aizdomas, ka tai maizei pašai par sevi varbūt arī nav nekādas vainas, bet gan garšu čakarē etiķete. Nu bļīns, nu ir tā ķīmiskā piegarša, nu.

(ir ko piebilst)

Tuesday, November 21st, 2017
10:57
Nedēļas nogale bij pat ļoti OK. Vienīgi 1dien modinātājs pamodināja, un es arī gandrīz piecēlos. Dzīvotu viens, droši vien tā arī aizbrauktu uz darbu un tikai tad nosecinātu, ka brīvdiena tak.
Pabijām pie mana klases biedra pa svētkiem. Tur baigi labo fīču atklāju, draugs savā mājas virtuvē bij ierīkojis IR slēdžus gaismām pie virtuves galda. Vienu tādu viņ iedāvināja arī man. Varen laba štelle vietās, kā piemēram virtuve, kur sanāk ar netīrām rokām darīties, un tad savajagas ieslēgt gaismu, lai apgaismotu darbvirsmu. Pietuvini tik roku sensoram un gaisma ieslēdzas!!! Kruta!

(ir ko piebilst)

Thursday, November 16th, 2017
09:04
Socionika. Interesanta lasāmviela, bet cik noprotu, tādas "zinātnes" ir vairākas.

(ir ko piebilst)

Wednesday, November 15th, 2017
09:45
Man mājās ir no vecmāmiņas mantota pavārgrāmata. Pēc tās tad arī taisu visus ēdienus, jo ... nu reālas receptes ar reāliem produktiem un reāli pagatavojamas. Tad nu lūk, 5dien, ja būs laiks, pamēģināšu uzcept pankūkas pēc vienas no tām receptēm. Jākle gan diezgan pamatīga sanāk, bet, ja sanāks, kā ar citām receptēm no tās grāmatas, tad ir jābūt riktīgi labi.

Nez kur Rīgā netālu no centra būtu iespējams iedot to grāmatu pārsiet, jo vāki atdalījušies, lapas krīt ārā. Grāmata irst pa vīlēm bet ir tika laba, ka gribas saglabāt.

(ir ko piebilst)

08:43
Tā kā karodziņu pie krūts tā kā vajag, tad es tā kā pats par karodziņu tapu.
Netīk, ka to piespraužamo lentīšu adatas čakarē krekla audumu.

šodien beidzot sīčiem iedevu līdzi planšeti, lai ir ko bakstīt kamēr gaida vilcienu. Ceru tik, ka tas netraucēs mācībām stundu laikā.

UN vakar lielais puika pozitīvi pārsteidza. E-klasē paskatījos, lai arī ļoti nelabprāt, ka lielajam viens paliels mājas darbs uz rītdienu. Lai arī pirms tam puiks teica, ka viss izdarīts, šo mājas darbu tomēr nebija izdarījis. Tad nu mierīgi šim arī to norādīju, ka tā kā vajadzētu tomēr izdarīt, lai nav atkal nesekmīga atzīme. Un te arī pārsteigums - lai arī nedaudz sagruzījies, aizgāja pildīt mājasdarbu!!! Tā tas parasti nenotiek, ne tik vienkārši.

Un vispār vakar bija labs arlabunaktisekss.

(ir ko piebilst)

Tuesday, November 14th, 2017
09:29
Lasīju, ka hobiji ir tiem cilvēkiem, kas negūst piepildījumu darbā un privātajā dzīvē (attiecībās). Nez taisnība?

(ir ko piebilst)

Monday, November 13th, 2017
08:38
PS: lai nākamnedēļ atkal nebūtu jātup virtuvē, brauksim uz Jelgavu ciemos.

(ir ko piebilst)

08:34
Nedēļas nogale atkal pa virtuvi. Tā kā aplami tas sāk izskatīties, lai gan no otras puses tas ir laiks, kas tiek pavadīts kopā ar sievieti un nedaudz arī ar bērniem.
11.11 arī nedaudz atzīmējām, ataicinājām kaimiņieni, lai jau tantīte ar kādu prieciņu dabū. Nu tā pa smuko pasēdējām.

Ir cita lieta - mašīnai viens no riteņu diskiem dabūjis plaisu, un nu jau gandrīz mēnesi braukājos ar uzlikto rezerves riteni. Nez, cik jēdzīgi ir to disku metināt (alumīnijs)? Beigās gan laikam tāpat pirkšu komplektu lietotos, bet vispār, metināt alumīniju, liekas, ka mūsdienās tam vairs nevajadzētu būt kaut kam neiespējamam?

(ir ko piebilst)

Thursday, November 9th, 2017
14:33
Šodien beidzot pabeidzu rindā esošo datu eksporta rīku. Fūūū ... tas nost no kakla. Ta nākamnedēļ jāķeras pie datu kārtošanas.

Iepriekšējās skolas skolotāja iedzinusi tādā kā panikā, tagad reāli mīziens atsaukties jaunās skolas skolotājas aicinājumam ierasties skolā pēc kaut kāda papīreļa, kur visticamāk ir tikai apraksts par bērna sasniegumiem.

(ir ko piebilst)


> 20 vecākus
> 20 jaunākus
> uz augšu
Sviesta Ciba