sarma-karma - [entries|archive|friends|userinfo]
sarma

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 28th, 2006|01:12 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
mani vakari pēdējjā laikā ir pavisam citādi. ne jau viņa vai viņa dēļ. bet man i jauns draugs - ričuks. tāpēc vakaros izbaudu bez vai mazsatiksmes pļavnieku jaunās, paplašinātās ielas - deglava ielas jaunais variants ar veloceliņa piedēkli un ulbrokas iela starp pļavniekiem un mežciemu ir dievīgas. sajūtas nevar salīdzināt ar tām dusmām, kas mani pārņem, kad jālādas par haotiskiem gājējtirliņu gājieniem. šodien uzbraucu vienai tirliņai virsū, jāatzīst, viņa pati bija vainīga. tad, protams, sāka krieviski man kaut ko skaidrot, es viņu informēju, lai runā valsts valodā, labi, ka viņa man neteica - kur Tu vispār dzīvo. ja tā prasi, jo tas tagad ir stilīgi - neproti krieviski meitenīt, bet kā ta Tu te vari dzīvot? (tā parasti prasa visādi krievlēni). fuk.
nu jā, bet par ričuku, ģirts mani dzen un šodien iemācījos ātri braukt mājās. pusstundā biju klāt. lepojos pati ar sevi.
LinkLeave a comment

Comments:
From:[info]ninona
Date:July 28th, 2006 - 08:22 am
(Link)
Neapvainojies, bet: neproti krieviski meitenīt, bet kā ta Tu te vari dzīvot?

Krievu valoda nav nepiekā vainīga, tāpat arī liela daļa Latvijas un pārējās pasaules (t.sk. Krievijas) krievi. Krievu valodu ir vērts iemācīties. Skaista lielas un bagātas kultūras valoda un krieviski var dabūt daudz mācību literatūras. Bet to jau noteikti esi dzirdējusi.

Nu ja kas - kaitina lepošanās ar to, ka "Netaisos mācīties sūdaino okupantu valodu".
[User Picture]
From:[info]sarma
Date:July 28th, 2006 - 01:19 pm
(Link)
es jau nerunāju par valodu kā tādu. pati par sevi tā ir bagātība, jo sevišķi krievu, kas ir liela visās jomās, kur vien var runāt par valodas lielumu. es domāju par tiem cilvēkiem, kas tā arī nav iemācījušies šeit dzīvojot latviski un uzskata, ka šeit var iztikt tikai ar krievu valodu.
From:[info]ninona
Date:July 28th, 2006 - 01:32 pm
(Link)
Vienmēr ir iespēja parādīt priekšzīmi un parunāt labi krieviski - mums latviešiem tak nav principā vajadzības pēc krievu valodas, bet iemācīties varam.

Es nesaprotu, kā jaunieši var nemācīties latviešu valodu, bet pret to, ka tantiņas nezin, man nav īpašu iebildumu. Vairākas tādas pazīstu un zinu - kādēļ.

Ai, vispār sūdīga tēma! Un esmu arī pārāk tajā visā iesaistīta, lai runātu objektīvi. Jāliek pie malas.
From:[info]ninona
Date:July 28th, 2006 - 01:35 pm
(Link)
Gribēju vēl piemest. Ir forši zināt atšķirību starp krieviem (ļoti jauki, sakarīgi, gudri cilvēki un bez problēmām un aizspriedumiem apgūst nepieciešamās valodas) un krieveļiem, kreivelēniem, krievļiem un citiem krievīgajiem, kuri nejēdz pat savu valodu un cieņu pret cilvēkiem iemācīties.

Tu laikam jau šito zini :)