sarkanvilks

[info]sarkanvilks @ 12:07 pm: Ojārs Spārītis. Priekšvārds
PRIEKŠVRDS

Augsti godtakadmisksaime, kolēģi, domubiedri un draugi! Man jatzstas jums visiem un arpašam sev,ka ir grti dalt atbildbu par notikumiem, kas notikuši pirms divdesmit
pieciem gadiem, kad toreiz
jZintu akadmijas vadba un nomenklatras akadmii 1991.–1992. gadnezinmu labumu vrd, bet varbt kda rja režisora dikttu motvu vadti, rosinja akadmiju prveidot par personlo akadmiju “pc rietumvalstu parauga”.
Praks
tas nozmja izstumt no valsts prvaldes un nobdt malvalsts spcgko ekonomisks attstbas instrumentu – akadmisko intelektu – un paralizt neatkarbu atguvušajai zemei ts attstbas dzinjspku. No politisks varas puses šo izncinošo rcbu sankcionja prejas perioda valdbas vadtji, kuru sekotji turpinja Zintu akadmijas pašumu, instittu, laboratoriju atsavinšanu un iekrtu izncinšanu ldz tdai pakpei, ka marginaliztLatvijas zintnes infrastruktra un zintnieku emigrcijas novjintais personlsastvs zaudja ietekmi uz valsts ekonomisko izaugsmi. Šs diversijas sekas ms izjtam vl šodien valsts tehnoloisks un industrils infrastruktras trkum, krezultts ir nespja sekmgi izmantot atlikušo zintnisko potencilu inovatvas uzņēmjdarbbas kpinšan.

tālāk

Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
Powered by Sviesta Ciba