Lielo pārmaiņu laiks - #19

About #19

Previous Entry #19Feb. 2nd, 2022 @ 08:26 pm Next Entry
Nezinu ko pat lai saka - no vienām raizītēm pie nākamajām. Tikām galā ar vēderu (nu gandrīz tikām galā, vēl ne tā 100% bet uz kādiem 90%, kas man skaitās), tā tagad mazajam izskatās ka pirmie zobiņi grib šķilties. Kļuvis par tādu baisāko kašu vāceli un pa nakti negulētāju, ka nezinu ko iesākt. Viss sāp no negulētajām naktīm, jo vienīgais kā kaut cik paguļ, ir man blakus, kas nozīmē, ka es esmu spiesta gulēt piespiedu pozās un trauslu miegu, jo bail, ka mazā tētis neuzguļas uz rociņas vai segu neuzmet. Uz dīvāna iet gulēt - nav opcija. :( Bet nu zobiņš izšķilsies un būs jau labāk.

Bet mazajam visādas putriņas patīk, tikai ne kartupeļu. Nezinu kas tieši nepatīk - garša vai tekstūra. Ja garša, tad to vēl var mainīt, bet tekstūru gan nevaru saprast kā varētu izmainīt :( Pat caur sietiņu berzu, lai maksimāli viendabīgāka. Bet nu nekas, gan jau izfunktierēšu :)

Ar čučēšanas režīmu arī neiet. Mēģinājām pēc principiem, ko viena no miega konsultātēm iteica, veidot, bet tagad sajūta, ka mazjam trauma no tā, jo kā ieejam tumšākā istabā, tā uzreiz raud (izņemot uz nakti liekot čučēt). Mēģinām tad pagaidām tikai panākt to, lai vismaz kādas 40min diendusas reizes 3 līdz četras noguļ. Vēlams jau būtu vairāk, bet nu reti izdodas. Vienīgā konstantā ir pirmā rīta diendusa, to no pusdesmitiem līdz desmitiem parasti.

Bet kā mazais stutējas un turās četrrāpus. Baiagais lepnums manā mātes sirdī, jo nesen tikai 5 mēneši palika. Rāpot vēl nesaprot kā varētu, bet nu četrrāpus turās braši, arī bez atbalstīšanās pret kaut ko (sākumā balstījās pret sienu). :)
Current Mood: tired
Current Music: "Panorāma"
Tags:
(Leave a comment)
[User Picture Icon]
From:[info]negaisiic
Date: February 3rd, 2022 - 01:37 pm
(Link)
Kartupeli (un pamatā vispār visus dārzeņus) pamēģini vienkārši tāpat novārītu un sagrieztu gabaliņos iedot, lai pats pamēģina tekstūru, izpēta, kas ir, nogaršo tā, kā un kad pašam vairāk interesēs. Putriņas nav vienīgais obligātais piebarošanas veids. Mēs pielietojām daļu no bērna vadītas ēšanas principiem, kas vairāk balstās uz to, ka mazais pats var izpētīt, ko viņam dod, izvēlēties, ko bāzt mutē un kā pagaršot. Ir, protams, ķēpīgāk, sākumā netīrāk un lielāks bardaks, bet atvieglo to, ka ātrāk pats tiek galā ar paēšanu un nav jāsēž visu laiku ar karoti blakus (izņemot, protams, sākumā vakara putras).
Zobu nākšanai var palīdzēt arī kādu burkānu vai gurķi iedot pažļambāt, paberzēt mutē, lai dotu atvieglojumu tām smaganu sāpēm.
From:[info]saram
Date: February 8th, 2022 - 01:33 pm
(Link)
Kā vienmēr - paldies par ieteikumiem!
Gabaliņos plānojam dot, kad būs nopirkts viņam barošanas krēsliņš (gribās transformējamo, lai pēc tam ir mazā izmēru galds +krēsls, tāpēc meklējam kvalitatīvu), savādāk man ir aizdoma, ka visi gabaliņi nonāks visur citur un nevis mutē, un varēšu pēc tam vākt no visām malām. + Varēšu viņam sniegt vismaz kaut kādu izvēli, tagad sanāk tikai tas, ko pati dodu, bet mazajam jau patīk pašam izvēlēties taču, kā jau minēji :)

Gan burkānu, gan gurķi pamēģinājām (nesaprotu kā man pašai neienāca prātā? :D Paldies!), un nonācām pie secinājuma, ka burkāns būs labāks, jo gurķi mazais nozelē plānu, tad pārkož ar smaganām un man bail, ka aizrīsies :)
[User Picture Icon]
From:[info]negaisiic
Date: February 10th, 2022 - 10:40 pm
(Link)
Mēs iegādājāmies chicco polly (kaut kā tā viņu sauc), ko var lietot arī tad, ja mazais vēl stabili nesēž un ir nepieciešams mazliet atgāzt atzveltni, jo tie, ko var sadalīt, ir pamatā domāti tad, ja pats taisni jau notur muguru. Tagad (2 gados) joprojām tas krēsliņš arvien tiek aktīvi lietots, jo var ļoti ērti pie lielā galda piebīdīt, pats var iekāpt/izkāpt, un reizēs, kad ir paredzēta packāšanās ar pirkstiņkrāsām, var uzlikt atpakaļ to mazo galdiņu, ko pēc tam žigli vannā iekšā un ļoti ērti nomazgāt.
Un, jā, pirmo pusgadu tie gabaliņi tiešām nonāks it visur, tam neviens krēsliņš/galdiņš nepalīdzās! :D
Atsevišķi galdiņu un krēsliņu viņa izmērā gan arī iegādājām, bet paveicās ar tādu dizainu, ka tas ļoti ērti iederas kā kafijas galdiņš pie dīvāna...
From:[info]saram
Date: March 18th, 2022 - 10:31 pm
(Link)
Mēs izskatījām arī Tevis ieteikto variantu, bet mazā tētis paziņoja, ka nepatīk vizuālais un beigās tomēr nepatīkot arī transformeri un nopirkām kaut kādu vizuāli glīšu IKEA krēslu ar pieliekamu galdiņu, kuram, jau oriģināli ir mazliet ieslīpa atzveltne. Pagaidām mazais mega priecīgs krēslā sēž un šmucējas :D
[User Picture Icon]
From:[info]negaisiic
Date: February 3rd, 2022 - 07:40 pm
(Link)
Un vēl par kopāgulēšanu - arī tēvam ir instinktīvā sajūta, ka blakus ir zīdainis, tāpēc parasti virsū negāžas. Vēl risinājums ir mazajam aplikt apkārt pakaviņu (ja ir) vai arī nolikt starp mazo un tēti, ja tā ir lielāka drošības sajūta.
Vēl viens risinājums - bērna gultiņu nolieciet blakus savējai, pamatni paceliet vienā līmenī ar gultu, noņemiet gultas pusē redeli un sanāks tā, ka mazais guļ praktiski Tev blakus, bet tomēr savā gultiņā, kur varēsi gan Tu viņu uzreiz aizsniegt, gan arī mazais Tevi varēs aizsniegt, kas ir ļoti svarīgs elements, lai varētu atslābināties un aizmigt arī nakts laikā.
Pa dienu var mēģināt ratos midzināt pastaigas laikā un iet garākā pastaigā (ja, protams, apkārtnē ir iespēja lēnām un mierīgi pastaigāties, nenobrienoties līkam un nejūtoties kā bobsleja stūmējam) - pie reizes pašai galva izvēdināsies, daudz svaiga gaisa saelposies.
From:[info]saram
Date: February 8th, 2022 - 01:41 pm
(Link)
Tikai ne manam kungam. Viņš dikti dziļi guļ un nejūt to, kas viņam blakām. Vairākas reizes esmu mazo vilkusi no viņa smago roku apakšas ārā :D
Tiesa gan, vienīgais ko naktī sadzird - mazā knosīšanās. Ir bijušas reizes, kad mani modināja. Bet neko citu gan nedzird un nejūt (vismaz tāda sajūta) :D
Bet tagad pa nakti pasāku likt starp mazo un tēti sarullētu segu, kas (vismaz manuprāt) pasargā no smagās rokas/biezās segas, tikai daudz vietas aizņem. Bet nu man ir mazliet mierīgāk tagad :)

Gultiņas pielikšana laikam nav īsti opcija, jo, nopirkām tādu, kurai nav paredzēts izņemt to redeli. :( (nesaprotu kā nepievērsu uzmanību tam pērkot gultu. Bet tās redeļu malas neliekas, ka būs gana stabila. :(

Jā, par laimi mazais parasti ratos guļ, ja vien ietves nav briesmīgas kā šobrīd - ne ta slapjš, ne ta piesalis, ne ta bedres, ne arī līdzens :D
Bet nu tas jau vairs ilgi nevilksies, un tad dosimies garās pastaigās :)
(Leave a comment)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba