Lielo pārmaiņu laiks - #7

About #7

Previous Entry #7Sep. 29th, 2021 @ 12:21 pm Next Entry
Pie mazā vecmāmiņas gāja tā kā es gaidīju - tika saņemti vairāki sāpīgi trāpījumi pa sāpīgām tēmām (lai gan apzinos, ka tie nav ar nodomu. Viņa vienkārši nesaprot robežas), vienlaikus uzņēma tikpat silti, kā vienmēr. Bet nu, protams, pozitīvā ziņa - izskatās ka vecmāmiņai par abiem mazdēliem (mūsu mazo, un mazā tēta māsas puiku, kurš piedzima kādu pusotru mēnesi ātrāk) vienlīdz siltas jūtas. ^^ Pirmās reizes un kā nu būs jau uztraukums tā pat bija.
Protams, nekas jau nelika domāt, ka varētu būt arī savādāk, bet diemžēl ir dzirdēti gana daudz pieredžu stāsti, kuri absolūti nebija uz pozitīvās nots.

Un šajā nedēļas nogalē brauksim pie mana tēta un mazā lauku vecvecmāmiņas. Šo gan nevaru sagaidīt. :)

Ā, un vēl viena labā ziņa - mazajam nav problēmu ar garajiem gabaliem mašīnā, ja tik tā kaste ripo uz priekšu. Tad čuč saldi, jo saldi. Par šo man arī bija mazs uztraukums, bet par laimi - velti.

Vakardien bijām arī pie mazā ĢĀ uz to mēneša pārbaudi. Kopš dzimšanas (pagājušas 5 nedēļas) pastiepies par 2 cm un pieņemies par 2kg. Mani izbāra, ka pārbaroju (jo jauktā barošana), un es tādēļ apjuku un atkal aizmirsu pajautāt - kāpēc ja tie 2kg būtu tikai ar mātes pienu būtu OK, bet tā kā tas ir ar jaukto barošanu, tad tas skaitās slikti un par daudz? Vai tad 2kg nav 2kg? Ceru, ka pēc 2 ned. atcerēšos pajautāt, kad būs jāiet skatīties svara dinamika.
+ vai tajā, kad rēķina, cik viņam 5 ned. vecumā jāapēd tiek ņemts vērā, ka mazais jau dzimstot bija par 1kg smagāks kā vidējais bēbītis? Vai varbūt tas neko nemaina? Jācer, ka šie jautājumi vairs neizbris no galvas ārā

Un vispār - ko es varu darīt, ja mazais prasa ēst, pašai vēl nav ko dot (nav atražojies) un nekas nedarbojas kā uzmanības novērsējs? Nu taču nelikšu gultiņā bļaujošu bērnu un istabas durvis nevēršu pēc viņa ciet. Varbūt šī mana pieeja ir nepareiza, bet nu badināt mazo man arī nešķiet pareizi.

Un nobeigumam pozitīvāka nots - baby k`tan (kaut kas līdzīgs slingam, ergo somām un tamlīdzīgi, tikai daudz vienkāršāks) un babyBjorn krēsliņš, nav zemē izsviesta nauda. Krēsliņā mazajam patīk, pats aktīvi sevi šūpina un kaut ko savā nodabā burbuļo, un tas baby k`tan ir tiešām ērts un ļoti ātri uzvelkams, un izskatījās, ka mazais arī labi jūtas. :)
Current Mood: sleepy
Current Music: -
(Leave a comment)
[User Picture Icon]
From:[info]neraate
Date: September 29th, 2021 - 03:41 pm
(Link)
Pārmet jau arī ar krūti barotajiem, ka pārbaro, bet tur svarīgi arī no tāda aspekta, ka tad mammai spēks paspēj uzaugt, ķermenis atgūties. Ne visa raudāšana ir par ēstgribu, lai gan ēdiens, protams, nomierina. Dažiem šajā palīdz knupītis, tev ik pa laikam jāpadomā arī par sevi, ja brangi ēd, knupītis zīdīšanu diez vai izjauks
From:[info]saram
Date: October 8th, 2021 - 12:49 pm
(Link)
Mēģinām jau knupīti un visādi citādi novērst uzmanību, mainīt fokusu un vispār skatīties, vai gadījumā neizskatās, ka kāda cita problēma varētu būt, bet visbiežāk diemžēl ir pie vainas viņa milzu apetīte (kad pie vainas ēstgriba, tad knupis pat 5sek neturas mutē, parējos gadījumos gan var redzēt, ka ir bijis vajadzīgs kaut kas, kas nomierina (un taisnību sakot, no sākuma es šo nesapratu. Sākumā likās, ka tiešām visos gadījumos viņam ēst gribās). Abi ar mazā tēti smejamies, ka to (lielo ēšanas vēlmi) arī viņam esam nodevuši jau no mazām dienām, jo mums abiem garšo ēst. :D
[User Picture Icon]
From:[info]negaisiic
Date: September 29th, 2021 - 06:01 pm
(Link)
Pieraksti jautājumus telefonā piezīmēs, tas palīdz ;)
Bet forši, ka ir labi brangi pieņēmies svarā, ar to arī apsveicu!
Viņiem jau dažkārt vienkārši patīk aizmigt pie krūts un pabaudīt to tuvumu (un cerību uz apsolīto zemi piena formātā) ar mammu.
Pie svēršanas ņem vērā piedzimšanas svaru un to, kas pirmajā dienā zaudēts, pēc tam vnk skaitot klāt un parēķinot, cik ir vidējais dienā uzņemto gramu skaits.
(Leave a comment)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba