Stuga, stuga, stuga. Here begins New Life.

« previous entry | next entry »
Apr. 5th, 2021 | 03:35 pm

Ceļinieki atgriezās no ekspedīcijas izauguši. Noguruši, ļoti domīgi un lieli. Mazais šļenksuns Skudra nu ir pieaudzis un nopietns spicausis. Jautrais tratatiņš Tomi ir nosvērts un vieds. Arī D. saka, ka ir jauns cilvēks. Here begins New Life, tā uzrakstīja Ario, mūsu neredzamais bet tik klātesošais māju devējs un ceļā laidējs.
Kad visi bija nedaudz atpūtušies, posāmies atpakaļ uz dienvidiem. Divas dienas braucām. Tundra, kalni, ezeri, ziemeļbrieži un upes, un sniegs un mums tapa plāns. Vajag namiņš ziemeļos, kur ziemot pašiem un uzņemt viesus. Plāns kļuva vēl stingrāks kad parunājāmies ar vāciešu pāri, kuri izstāstīja kā notiek mājas projekta saskaņošana. Tu uzzīmē ko gribi uzbūvēt un aiznes uz komūnu. Viņi paskatās un saka, būvē tik augšā. Nekādus sarežģītos namiņus jau arī neviens te nebūvē, jo priekš kam.
Pa ceļam iebraucām ciemos pie mūsu Grenlandes suņuku vecākiem Iparaq un Quanna, vēl 70 Grenlandes suņiem un Aļaskas malamutiem, kuri dzīvo Voice of Nature apmetnē, kā arī viņu cilvēkiem. Iparaq senči kopā ar Amundsenu atklāja Dienvidpolu. Kā teica Adrians, ar šo suni es arī dotos uz Dienvidpolu. Es ar tādu suni dotos jebkur. Jutos pagodināta un spēcināta jau no viņa klātbūtnes. Un Quanna ir veikla, eleganti gracioza un slīpo acu vērīgais skatiens šķiet redz tev cauri.
Joprojām Ziemeļu pilni nonācām Zviedrijas dienvidos, kur vairs nav sniega. Iečekojāmies mazā namiņā jeb stuga, kuru mums laipni atvēlēja Elizabete, līdzi iedodama ikea somu ar palagiem un dvieļiem un kārumiem suņiem. Aizmigu baltos pēļos, nogurusi un pateicīga. Kad no rītā pamodos ārā bija uzsnidzis sniegs un viss bija balts.

Link | piebilst | Add to Memories


Comments {1}

cits laiks

(no subject)

from: [info]siltavieta
date: Apr. 5th, 2021 - 07:01 pm
Link

skaisti

Atbildēt