san

(no subject)

Oct. 17th, 2016 | 11:15 am
No:: san

Laipnajam serbu burvim-automehāniķim dāvātais vīns pie mums atgriezās desmitkārtīgi.

Ripinoties pa Serbijas vīna ceļu, paklausījām pavisam necilai norādei "Domašnoje vino". Pagalmā mūs sagaidīja smaidīgs vīrs vārdā Stevans Saša un viņa ģimene, kas kopīgi darbojās ap lielu vistu kaudzi, tās plūcot un mazgājot jautras mūzikas pavadījumā.

Saša mums izrādīja savu nelielo vīna darītavu un ielēja pa glāzītei turpat no mucas. Mēs jau bijām dzirdējuši, ka serbu vīns ir labs vīns, bet tik un tā bijām pārsteigti, cik ļoti garšīgs tas ir. Teicām, lai lej desmit litrus, un par eiro litrā jau arī būtu grēks ņemt mazāk. Ielējis vīnu, Saša mums iedeva vēl arī pudeli rakijas, vīģu zapti un paprikas mērci. Pēc tam pieveda pie aveņkrūmu lauka, kur zari slīga no gigantisku ogu svara. Cienājieties droši! Es jums salasīšu līdzi! Kad bijām pieēdušies avenes, Saša mūs veda tālāk uz savu vīnogu lauku. Norāva lielu ķekaru sulīgu ogu un sniedza man. Ņem, Srbija bogata!

Kad apstulbuši un apdāvināti devāmies prom, mums māja visa ģimene, ieskaitot sunīti un mazuli. Ja jums arī gribas ko tādu piedzīvot, brauciet pie Pantiča Stevana-Sašas uz Gornje Rataje. Nenožēlosiet. Srbija bogata!

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.