Februāris 11., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:04
Paldies visiem sveicējiem universitātes sakarā, bet es te par svarīgo šobrīd, ja?

Tātad, tofu.
Kad vēl ēdu gaļu, uz tofu skatījos ļoti šķībi. Likās, ka tas tāds izmisušu hipiju ēdiens un bezgaršīga pļurza (mans viedoklis par vegāniem vispār kādreiz bija ļoti aprobežots, ja godīgi). Arī, kad beidzot pārgāju uz augu valsts produktiem, no tofu bija bail. Man liekas, vienreiz nopirku, bet bez zināšanām kā pareizi pagatavot un vispār pat ūdeni notecināt, uztaisīju kaut kādu kaku un uzreiz tofu norakstīju.
Ar garšīgu tofu mani iepazīstināja Karls. Kādu dienu viņš man uztaisīja kraukšķīgus tofu gabaliņus ar saldo čilli mērci un rīsiem. Tas viss ietver, 3 stundas tofu noslogošanu lai izspiestu ārā maksimāli daudz ūdens, tad ķēpāšanos ar kukurūzas cietes klīsteri, kurā tofu gabaliņi jāapmērcē, pēc tam cepšanu cepeškrāsnī, un tikai pēc tam mērces taisīšanu. Ar šaubām pagaršoju un biju šokā - garšoja tieši kā pagātnes dienās mīļotais ķīniešu take-away, un paši tofu gabaliņi bija tik kraukšķīgi no ārpuses, bet staipīgi iekšpusē, ka likās, ēdu kraukšķīgu fistas fileju! Pat pamanījos vienreiz šo brīnumu mājās pagatvot un bija tieši tikpat garšīgi.
Ar garšīgu tofu iepazīstināta, sāku pārvarēt savas bailes un pasūtīt tofu, piemēram, taizemiešu restorānos - viņi tiešām zin ko ar to darīt!

Kāpēc šo visu stāstu? Tapēc, ka šovakar pagatavoju savu pirmo tofu 'kulteni' (ar pupiņām, sēnēm, sarkanajiem pipariem, ķiplokiem un sīpoliem). Un izdevās tik lielisks, tik lielisks.

Man par proteīnu ir vienalga, jo es savu uzturu balstu uz ogļhidrātiem, bet šādā porcijā 'kulteņa' ir 26 grami proteīna! (varbūt kādam noder info).

Ehh, man ļoti patīk mani pēdējā laika ēdienu atklājumi! Piebilde: Lai gan tofu man tagad garšo, es tik un tā to ēdu vien pāris reizes mēnesī, jo sojas produkti man liek justies neērti - neesmu pārliecināta vai man pietiek zināšanu vai ir labi uzturā to daudz lietot.

(4 piebilda | piebilst)

Comments:


[User Picture]
From:[info]sin
Date:11. Februāris 2016 - 21:26
(Link)
Man vispār ļoti interesi izraisa šis fenomens / stereotips, ka daudzi ljaudis uzskata ka soja ir neveselīga, vai kas tur.. cilveki to partika lieto vairakus tukstošus gadus! Gmo eiropas izcelsmes soju ar uguni neatradisi nevienaa veikalaa..
[User Picture]
From:[info]sin
Date:11. Februāris 2016 - 21:32
(Link)
Aaa.. ja tu pa amerikaam dzivojies tad ir taa kaa ir.. : )

[User Picture]
From:[info]samantta
Date:11. Februāris 2016 - 21:57
(Link)
Nedzīvojos pa Amerikām, ja vien ar Amerikām nav domāts viss, kas nav Latvija, hehe. Dzīvojos Anglijā.
Es īsti nezinu cik soja ir kaitīga, cik nē. Pēdējā laikā šeit daudz visādas aktivitātes notiek sakarā ar ĢMO, bet būšu godīga, nezinu vai ir aizliegts, vai atļauts un kā tur tas viss notiek.
Pati pa laikam dzeru sojas pienu, pa retam lietoju tofu. Šaubos vai tajos daudzumos, kurus es patērēju, man būtu diženi jāuztraucas. Mūsdienās jau viss bezmaz vai kaitīgs.
Tajā pašā laikā, diez vai ēstu soju katru dienu.
[User Picture]
From:[info]sin
Date:11. Februāris 2016 - 22:50
(Link)
Nu pa lielam eiropaa ir aizliegts izmantot gmo soju partikas razosanaa..
Gmo lielos kvantumos izmanto lopu barosanai.. un kkaadaas paarbaudees tiesi atrada gmo traces galjaa un govs pienaa..

Bet ja ieperkas visaadaas aziatu bodees tad tomer labaak uzmest acis sastāvam, jo piemeram no ķīnas naak daudz gmo produktu..

Re kur vispaar laba filminja par tokada situacija usa:http://www.imdb.com/title/tt2461034/
master of procrastination -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
my tags
architizer
pēdējie klabojumi

> Go to Top
Sviesta Ciba