Sadzīves ainiņas un tamlīdzīgas garlaicības -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Maijs 19., 2014


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:35
Kamēr ārā tiek pārspēti karstuma rekordi, es priecājos par mūsu mājas vecajiem mūriem un pagaidām vēl patīkamo vēsumu dzīvoklī. Jābauda, kamēr vēl varu - jaunajā projektā jau visticamāk būs ievērojami siltāks, lai arī nav dienvidu puse.

Ak jā, sazvanīju SEB, lai pakaulētos par likmi - trešdien došot atbildi. DNB joprojām klusē. Sweds droši vien drīz pats uzprasīsies pēc mūsu atbildes. Bet mākleris tikmēr jau gatavo līgumus. Savukārt rīt ciemos piekāps draudzene, kas pie mums nav bijusi, un šobrīd meklē īres dzīvokli - ja viņai te patiks, varbūt izdodas ar saimniekiem sarunāt, ka viņa mūs "aizvieto". Mums laikam pēc līguma 2 mēnešu ilgs uzteikums... būtu izdevīgi jau ātrāk atdod dzīvokli pazīstamam.

Vēl jau nekam nav 100% garantijas, nevieni līgumi nav parakstīti utt. Bet vispār noskaņoju sevi, ka nekas nenoies greizi un arī nevilksies garumā :)

(4 jau iepūta | iepūt)

Comments:


[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:19. Maijs 2014 - 18:23
(Link)
skatos tagad par šiem jautājumiem:

ar ko Tu sāki?

atradi dzīvokli, vai no sākuma noskaidroji, kādu summu varat dabūt bankā? varbūt ir kāds ļoti labs inetresurss, kuru noteikti iesaki iečekot par kredītiem, mājokļiem, utml.

danke.
[User Picture]
From:[info]salty
Date:19. Maijs 2014 - 22:54
(Link)
Mēs tā paralēli. Skatījāmies ss.lv, kādi vispār piedāvājumi, ko aptuveni varētu atļauties rēķinājām ar Swedbankas kalkulatoru, gājām iesākumā uz savu banku, lai mums paskaidro, ko banka var piedāvāt un kā tas process vispār notiek. Pirmajā reizē saucām 2 alternatīvus variantus: 1) jaunā proj. dz. pa tik 2) specprojeka vai pirmskara dzīvoklis pa šitik. Bijām apmēram izdomājuši, kāda tipa īpašumus skatīsimies. Tad banka skaidroja, cik kurā versijā vajadzētu pirmo iemaksu, cik termiņu varēs iedot, un vai vajadzīgs galvotājs, un citus noteikumus. Mums tas meklēšanas process stipri ievilkās, kad beidzot bijām jau konkrētu mitekli noskatījuši, gājām atkal, nu jau uz 3 bankām, pa priekšu konsultēties, vai reāli mums tādu īpašumu kreditēs tā, kā bijām iedomājušies, pēc tam jau iesniedzām visus dokus oficiālai bankas izvērtēšanai. Nu kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]liizhj
Date:23. Maijs 2014 - 10:18
(Link)
atvainojos, ka iejaucos, bet ir arī opcija, ka nav galvotāja? kā tas nākas?
[User Picture]
From:[info]salty
Date:23. Maijs 2014 - 14:07
(Link)
Var arī bez galvotāja, ja vienam pašam alga pietiekami liela, lai plānotais kredītmaksājums nepārsniegtu +/- 30-40% no algas (atkarīgs no bankas, apgādājamo skaita, citām kredītsaistībām).

> Go to Top
Sviesta Ciba