cukursēne ([info]saccharomyces) wrote on March 14th, 2017 at 01:51 pm
viss vēl nav zudis! cilvēcei ir cerība!

izstāstīšu, kā man šorīt gāja baseinā. parasti es tur otrdienās neesmu, jo otrdienās ir skola, bet tā kā vakar emocionālu un citu apsvērumu dēļ neaizgāju, un šonedēļ ir skolēnu brīvlaiks, tāpēc nav jābūt skolā, vēsā mierā gāju šodien.

vai nu skolēnu brīvlaika vai mana vēlākā apmeklējuma dēļ, visi celiņi, izņemot vienu, bija jauniešu treneres pavadībā aizņemti, un man nācās dalīt celiņu ar diviem cilvēkiem - sievieti un vīrieti. parasti no rītiem, tā kā esmu uzreiz pēc baseina atvēršanas, ir tik maz cilvēku, ka vai nu celiņā esmu viena, vai ar vēl kādu vienu cilvēku. abi pārējie peldētāji bija daudz vairāk tādi leisurely swimmers, bet mēs ātri atradām kopīgu ritmu, kur brīžiem es pagaidu, lai kāds no viņiem nopeld 3/4 baseina garuma, pirms laižos pakaļ, brīžiem vienkārši viņi palaiž mani "rindā" pa priekšu. pēc kāda laika sieviete aizgāja, kas pasākumu padarīja daudz vieglāku, jo celiņa platums ļauj vajadzības gadījumā arī apdzīt un tā.

vienā brīdī, kad bijām sastapušies celiņa galā, manīju, ka vīrietis man kaut ko saka. pavilku peldcepuri nost no vienas auss un jautāju - kā, lūdzu? uz ko viņš man saka - "man gan rokas tā nelokās". nedaudz samulsu un mazliet nobijos, ka tūliņ dabūšu mansplaining pēc pilnas programmas par kaut kādu iztēlotu nepareizu peldēšanas tehniku (es neesmu nekāds profesionāls peldētājs, bet, pirms pārgāju uz RV1.ģ, trenējos peldēšanā un esmu pilnīgi pārliecināta par to, ka pamati tajās tehnikās, kurām apzināti pievērsos, man joprojām ir gluži labi, un es zinu, ko daru ūdenī). bet tā vietā viņš man saka, "nu, šitā" (rāda kraulu). es saku, nu, jā, cilvēki izvēlas dažādas tehnikas un parasti nāk uz baseinu vienkārši lai izkustētos un justos labi, bet viņš - "es arī gribētu tā iemācīties. bet man vēl nesanāk." atmaigu un izstāstīju, ka baseinā ir treneri (esot pie vienas jau bijis), bet man gribējās vnk peldēt un laika arī nebija tik daudz (jo par spīti faktam, ka otrdienas ir rezervētas skolai, brīvlaika dēļ darbā šodien sapulce), lai kaut ko viņam skaidrotu, tam, galu galā, ir domāti treneri, tāpēc vnk aizpeldēju. bet biju diezgan priecīga, ka nenotika nekas nelaipns vai neforši uzbāzīgs (jo arī tā ir gadījies - kad sāk stāstīt kaut kādus savus paņēmienus, kas mani neinteresē un reizēm ir vienkārši nepareizi; citās jomās mēdz prasīt kaut ko demonstrēt, tāpēc šoreiz ļoti priecājos, ka nepieprasīja tagad kaut ko skaidrot vai rādīt, vai "paskatīties no malas" - kam gan man, par laimi, būtu attaisnojums, sliktā redze).
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: