(no subject)

« previous entry | next entry »
May. 12th, 2011 | 10:09 am

ne es esmu vegāns, pat ne veģetārietis, ar kaunu jāatzīst, ka par daudz neapgrūtinu sevi arī ar atkritumu šķirošanu, jo dēļ viena dzīvsudraba termometra netriekšos ar 2 trolejbusu pārsēšanos no Purčika uz Sarkandaugavu, lai nodotu to atkritumos, jo, kā nesen saskāros, termometrus nepieņem jebkurā aptiekā, bet gan tikai pārītī pa visu Rīgu. Bet tā kā nebraucu ar privāto auto, tad mana "ekoloģiskā pēda" ja arī nav Ķīniešu princešu pēdiņu lielumā, tad manu 36-to numuru noteikti nepārsniedz. Dažreiz uzēdu gaļu un labprāt valkāju ādas apavus un kaklā karinu ādas tarbiņu, jo vairāk vai mazāk pārstāvu utilitāristu viedokli- lielāks labums pēc iespējas lielākam daudzumam, t.i., ja jau tas lopiņš ir nogalināts, lai apēstu, tad kāpēc lai no ādas nepašūtu labus apavus?
Bet viena lieta gan man uztrauc ik dienu- tā ir saskarsme ar ārkārtīgi nekvalitatītvo preču gūzmu. Man patīk labas lietas, lai ilgi varu nēsāt un priecāties (nav taisnība, ka sievietēm patīk iepirkties! riebjas, jo šā vai tā neko prātīgu nevar nopirkt un nauda arī tērējas... :)). Ja padomā, cik daudz sūdu katru dienu tiek saražots, kas pēc pāris dienu valkāšanas tiek izmesti! kādus atkritumu kalnus tie veido! cik daudz izmešu to saražošanai atmosfēra saņem! cik daudz cilvēku par grašiem to dēļ strādā!
Jā... lūk tas satrauc mani... neliegšos, ka satraukums ir daļēji arī tāpēc, ka man slinkums atkal iet uz veikalu un meklēt saplīsušā vietā ko jaunu. Vai arī savā ziņā konservatīvisms- iepaticies man šis štrunts un negribas mainīt uz citu. Vai arī skopulība- es dēļ šī sūda veselu dienu esmu strādājis!
Es vēl saprastu, ka lētajos veikalos pirktais jāizmet pēc dienas valkāšanas, bet nē - šī situācija raksturīga diemžēl arī samērā dārgajiem, kā mana LV pieredze rāda...
Kur mūsu dienišķie LV cilvēki var kvalitatīvi iepirkties? T.i., izslēdzot iepirkumus caur i-netu un ārzemēs, jo ir lietas, kas tiek iepirktas spontāni vai vajadzīgas uz momentu, kā arī dēļ katra sīkuma taču negribas veikt pasūtījumu no ārzemēm...

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}