rusantro - Verga karte

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

December 12th, 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:41 am - Verga karte
Kad tika izziņots par "Rīdzinieka kartes" izsniegšanu, manī riebumu izsauca veids kā tas tika izdarīts. Patiesi pazemojoša procedūra, kurā rīdziniekam ir jāpierāda savas tiesības dzīvot dzimtā pilsētā. Nelieli matemātiskie aprēķini liecināja arī par to, ka kartes vienkārši fiziski nav iespējam izsniegt līdz 01. janvārim. Patiesi un no visas sirds tracina birokrātu nekompetence. Bet vēl trakāk tracina paši iedzīvotāji, kuri izvēlās balsot par šo nekompetenci. Tāpēc stāviet rindā un mokāties. Savukārt tie, kas nevēlēsies stāvēt rindās, samaksās par savu lepnību ar naudu no sava maciņa. Šahs un mats.

(5 comments | Leave a comment)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:December 12th, 2013 - 09:41 am
(Link)
Grūti viesstrādniekiem un tūristiem - it visur pasaulē derdzīgās pašvaldības visādi pabalsta savus iedzīvotājus, diskriminējot iebraucējus, un nu tas arī dievzemītē valsts mērogā sācies. Drausmas.
From:(Anonymous)
Date:December 12th, 2013 - 10:20 am
(Link)
Derdzīgi ir nevis tas, ka atbalsta savējos, un pat ne ieprogrammētās rindas, bet kas cits.

Tagad sanāk tā, ka 2x lētāk drīkstēs braukt tie, kuriem ir pilnīgs pofigs par savu personas datu aizsardzību. Vārds + uzvārds + personas kods + bilde - tas tomēr ir jau gana sensitīvs komplekts. Un šis komplekts būs katru reizi jāuzrāda pīkstināšanas aparātam, un katru reizi kontrolierim. Apmēram kā prasība sev uz krūtīm redzami izkarināt id karti vai pasi atvērtā veidā. Tas ir, teorētiski drīkst arī nekarināt, bet tad jāmaksā par katru ietvju lietošanas reizi. Man nudien neliekas labi, ka jebkurš par mazu un taisnīgu samaksu var pazvanīt rīgaskartes adminam un pavaicāt, pasaki man, kur un cikos pēdējā nedēļā ir pārvietojies ansis pūpols. Un cik reizes viņš ir braucis vienā tramvajā ar katrīnu smildziņu. Īsts 1984.
From:[info]rusantro
Date:December 12th, 2013 - 10:43 am
(Link)
Katram atradīsies savs nepatikas aspekts. Personu datu publicēšana nav patīkamākais. Vienīgais, gribētu atspēkot apgalvojumu, ka rīdzinieki brauks divreiz lētāk. "Rīgas Satiksmes" budžets vairāk par 50% veidojās no rīdzinieku samaksātiem nodokļiem. Tas nozīmē, ka rīdzinieki maksā tik pat vai pat vairāk par iebraucējiem. Vienkārši naudas iekasēšanas mehānisms ir savādāks.
From:(Anonymous)
Date:December 12th, 2013 - 04:15 pm
(Link)
Ok, labojos: starpība 2 reizes būs konkrēti man, rīdziniekam, ja es nebūšu gatavs mētāties ar saviem datiem. Un citiem man līdzīgiem. Jo rīdzinieka nodokļus esmu jau samaksājis tik un tā, tikai braukt var nākties par nerīdzinieka dubulto cenu.
From:[info]rusantro
Date:December 12th, 2013 - 04:19 pm
(Link)
Tieši tas man liekas īpaši nepieņemami.

> Go to Top
Sviesta Ciba