juulijs 23., 2018


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:11
Pameklēju, kādi ir LNB darba laiki. Ok, vasarās pirmdienās lasītavas ir slēgtas. Tad atradu sarakstu ar visām dienām, kurās bibliotēka ir slēgta:
Latvijas Nacionālā bibliotēka apmeklētājiem ir slēgta katra mēneša otrajā pirmdienā (spodrības diena), valsts noteiktajās svētku dienās un ārpuskārtas gadījumos (iepriekš brīdinot) - valstiska līmeņa pasākumu norises laikā. No 1. jūlija līdz 31. augustam bibliotēka strādā pēc vasaras darba laikiem.

Nākamreiz bibliotēka būs slēgta 9. augustā (diplomātiska pasākuma norise) un 6. septembrī no 9.00 līdz 17.00 (valstiski nozīmīga pasākuma norise). Ieinteresēja šis valstiski svarīgais pasākums 6. septembrī. Varbūt es arī vēlos tādu apmeklēt. Guglējot "valstiski nozīmīgs pasākums 6. septembris", atrodu kādu .doc failu no "iksd.riga.lv". Todien "Arēnā Rīga" notiekot projekta "Latvijas skolas soma" atklāšana - no 13:00 līdz 19:00, orientējoši.

OK, kas pie velna ir "Latvijas skolas soma", un kādēļ tiek slēgta bibliotēka, ja pasākums notiek Arēnā? Apraksts:
Latvijas valsts simtgades iniciatīva “Latvijas skolas soma” ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas valsts simtgades programmas projektiem, kas sāks darboties ar 2018./2019. mācību gada septembri un aptvers vairāk kā 200 000 skolēnu no 1. – 12. klasei vispārējās un profesionālās izglītības mācību iestādēs visā Latvijā. Piešķirot noteiktu finansējumu, katram skolēnam mācību satura un procesa ietvaros tiks nodrošināta iespēja klātienē pieredzēt Latviju: apmeklēt izrādes, koncertus un izstādes, tikties ar iedvesmojošiem cilvēkiem un piedalīties nozīmīgu notikumu līdzveidošanā.


Norises laiks: 2018. gada 6. septembris no plkst. 13.00 līdz 19.00 (orientējoši). Koncertuzveduma ilgums jāplāno atbilstoši auditorijas uzmanības noturīgumam, bez pārtraukuma un nepārsniedzot 1,5 stundas.
Mērķauditorija: Plānotā Pasākuma mērķauditorija ir Latvijas izglītības iestāžu 5.- 9.klašu skolēni no visām Latvijas pašvaldībām. Pasākuma apmeklētāju skaits 6000, t.sk. skolēni un pavadošās personas atbilstoši normatīvajam regulējumam.


vai vēlviens:

Viens no nozīmīgākajiem LV100 projektiem ar kopējo finansējumu 13,5 milj., kurā 200 000 skolēniem ik gadu iespēja klātienē pieredzēt Latvijas vērtības un sasniegumus: izglītojošas ekskursijas un citus notikumus 1.-12. klašu skolēniem Latvijas vēstures, kultūras, dabas un inovāciju iepazīšanai. Atklāšanas pasākums Rīgā sadarbībā ar Kultūras ministrijas biroju „LV100”.
(Atbildīgais – Kultūras pārvalde sadarbībā ar Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju)


Tātad, katram skolā ejošam perdelim visā Latvijā uz šo mācību gadu iedodam 67.5 eiro dāvanu karti uz izrādēm, koncertiem, izstādēm un vizītēm pie iedvesmojošiem cilvēkiem. Apbrīnojami. Vairs nevaru izdomāt neko sliktu, ko par šo projekteli pateikt. Vai to, kādēļ no šiem 200000 skolēniem uz Arēnu 6. septembrī tiks laisti tikai 6000, pie tam, pavadošās personas ieskaitot.

Vēl beigās varētu uzdirst par to, kas izlemj to, kādi pasākumi skaitās "valstiska līmeņa". Latvijas simtgades atklāšanas pasākumi janvārī (divas dienas) vai diplomātiskas vizītes - jā. Homo novus vai Baznīcu nakts - nē.

(sagriez laimu)

r-r-r -

> savi puksti
> veci puksti
> ko tu puksti
> bio puksti

Links
saņemtie komenti

> Go to Top
Sviesta Ciba