maijs 4., 2016


[info]roncijs20:12 - 4.maijs
beidzot brīvdiena kurā arī normāli atpūtos, nevis sēdēju mājā līdz sagribas ēst tad uztaisu ēst un vakars klāt.

gribēju šodienu sariktēt tā, lai desmitos būtu pie muzeja (iešana gulēt vienos pēc ieauguša naga vannas un alkohola saslaucīšanas tam dikti nepalīdzēja), taču pusstundu atliku modinātāju, kā arī izcepu visas pankūkas no mīklas. nevis tik daudz pankūku, lai varētu paēst brokastis. papildus kalorijām trīs veci bauskas nageti. sametu somā pankūkas, torti no svinībām, fočiku, garās drēbes un vēl šo to.
10:40 vienlaikus ar reini semēvicu ierodamies tajā skudru pūznī, ko sauc par lnmm. labi vien ir, ka cepu pankūkas, jo brīdī kad tiku līdz durvīm, kaut kur tika izsaukti lr kultūras ministrs, ušakovs, skulme un visi pārējie, skulme vēl noteica pāris vārdus un tad visas prominences tika laistas iekšā un pēc tam visi pārēji ļautiņi, izstiepušies desā līdz tai spīdošajai, pilnību mīļojošajai dāmai pie lma.
aizsteberēju līdz turienei, saprotu ka nav lāgā, un eju uz pagalmu, kur arī ir ieeja un rindu vispār nav. apsargs vien nosaka, ka fočēt var, toties bez zipenes. nu ok.
sāku ar pagrabu, izbrīnījos par to krātuvi, sākumā nesapratu kas tas tāds ir, it kā pārāk daudz un ticamas kvalitātes gleznu lai tā būtu kāda instalācija
poļa izstādes apsargi pēc tam aizsūta mani pie garderobistes nolikt somu, a par poli, pirmoreiz redzot kas tas tāds polis īsti ir - ko gan daudz var teikt. pašā pēdējā izstādes rūmā gar sienām bija gadskaitļi, bet griestos piecgadīgas dirsas, kas sēž uz stiklainās grīdas muzeja pagalmā. savukārt polim pieskaroties, tās divtūkstošo gleznas un it īpaši maksātnespējas sprūda četras digitālās fočenes, lūk tas bija nesmuki

tad vēl līdz divpadsmitiem paspēju izstaigāt 1945-1985 un 1985-2000 ekspozīcijas, arī diezgan jaukas - lielākā daļa. MNAC'ā tik glīša modernisma nebija. nevarēja teikt, ka būtu baigi daudz piecpadsmitgadīgo kas liktu instagramā bildes no day1, vairāk pensionāru un vispār tūristu, un visi tik kaut ko bildē pa labi un pa kreisi.

tātad, atčohnos ka pulkstenis 11:47, bet 12:00 splendidā sākas pelnu sanatorija, tad nu metos uz veļuka un atrodu vienu no pēdējiem pieejamajiem metāla stieņiem, pie kuriem piesieties. mazajā zālē protams vietu nav, tādēļ kādi 20 cilvēki sēžas uz trepēm vai tāda mini balkoniņa. drusku jau žēl, ka pāris tantes, netikušas pie sēdvietām, izrādes vidū slāja prom, no otras puses, atbrīvojās pieejamais skats no pirmā pakāpiena līmeņa. jāteic, ka filmas laikā mežonīgi nāca miegs, visu laiku noraustījos kad notika kontrasts no tumšā uz gaišo vai blakus kāds ierunājās vai kādam iepīkstējās telefons. vizuālais noformējums protams odziņa, ir uztaisīta otrā alsiņa, bet tos čukstus un elsas, vispār nesapratu, un trīsvalodīgums arī dikti nepalīdz.. līdz galam arī neaizgāja, kādēļ ir izstiepta uz 100 minūtēm, starp 41. un 99. nekas īpaši nemainījās visā storijā un kliedzienos. bet protams, man ļoti nāca miegs un varbūt kādu detaļu palaidu garām.

filma beidzas, braucu atpakaļ uz muzeju, tur diemžēl pagalma ieeja arī ir sajāta un nožmiedzos nestāvēt pusstundu rindā. aizdevos uz andrejsalu ieturēt maltīti, no andrejsalas pazuduši visi kuģi, visi ogļu konteineri un teju viss pārējais kas varētu liecināt par ostas tuvumu. tikai stikli uz ceļa, darbnīca un cilvēki. uz dambja tas pats, tikai tiek gatavots salūts, un tā kā tur ir zālīte, izklāju plastmasas maisus un džinsus un divdesmit minūtes ar veļuku pie galvas nogulēju. uzmetās paranoja ka kāds mani appizģīs un devos uz copypro, kur izprintēju visādas biļetes un bija pienākuši 17:10, kas nozīmē ka jāaiziet uz splendidu paskatīties pusstundu gara filma par velokurjeriem, kuru izrādās biju jau redzējis vimeo. maziņa vilšanās.

brīvdienas noslēgumā uzņemts kurss uz džuglu, pafočēju makšķernieku ciematu, appētīju akmeņus metājošu krieveļu kontingentu, kā arī biezo rajonu priedkalnes iesākumā. un mājās. kādi 50km kopā sanāca, visur cilvēki un iekšā mazliet sentimentiņš. bet nav arī dziesmā minētais gadījums "skumjiem cilvēkiem patīk svētki".

UN BĻEĢ, TUR IR ZELTA KĀPNES!

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
r-r-r - Komentāri

> savi puksti
> veci puksti
> ko tu puksti
> bio puksti

Links
saņemtie komenti

> Go to Top
Sviesta Ciba