Janvāris 22., 2023


[info]rkktzd18:43 - Reportāža no teātra festivāla
Karoč reģiona amatieru teātru skate Smiltenes kultūras centrā rit pilnā sparā jau otro dienu.
Vakar nekādu īpašu notikumu nebija, ja neskaita pirmo izrādi, kas bija izcili debīla Paukša luga debilu cilvēku nospēlēta izcili debīli. Pārējais bija vnk garlaicīgi. Un pēdējā izrāde no Gulbenes (Nāves ēnā no mājās palikušo sieviešu skatu punkta) bija pat, nekautrēšos šo vārdu - atsvaidzinoši gaumīga.
Bet šodien, ak sirds, stāvi mierīga, šodien bija spēka ceļojums Trīnes grēki 2:20h garumā ar dziesmām, dejām un bez starpbrīža no Cēsīm. Uz skatuves kādi 30 cilvēki. Vislielākais hailaits bija 16 (SEŠPADSMIT) hedseti, kam visiem, pārsvarā jābūt ieslēgtiem. Un mūzikas komponistu - traku šlāgerveci pie sintiņa FOHā - karoč episks šlāgermūzikls. Bļe tas bija vnk pizģets. Neviens (NEVIENS) no aktieriem nemāk dziedāt. Nu ne tā, ka nav iemācījušies, bet ir skaidrs, ka vnk tur nav jēgas mācīties, tur vnk nekad nekas nebūs un tas ir fine, katram savs. Un to dziesmu bija daudz...
Onka, kurš izdomāja, ka vajag 16 hedsetus un dzīvo sintiņu, izrādes laikā sēž man blakus un saka kurš miķis jāpagriež skaļāk (nu tipa tas, kuram ir teksts) un kurš klusāk - man tā arī netapa skaidrs, kāpēc pie kloķiem sēžu es, nevis šī tehnoloģiskā brīnuma autors. Kad aktieri runā tekstu, visam pāri ir atbaidošs bodypacku fons, visu laiku kautkas grab un čarkst, jo bodīpacki ir kkādi lētie sūdi. Monitoros miķus griezt nav jēgas, jo momentāli sāk saitēt. Tie aktieri, kam nav teksts, visu laiku sačukstās savā starpā un domā, ka neviens viņus nedzird.
Mans onkulis mēģina man tur kko moderēt, bet pusi izrādes ļerkšķ ar to sintiņa onku un otru pusi mēģina ļerkšķēt ar mani un tad atjēdzas, ka ir pazaudējis tekstu un tad meklē, kur mēs tagad esam un meklējot pamazām atsāk ļerkšķēt ar Sintiņu. Sintiņa onka spēlēdams sintiņu pats sevi visu laiku griež skaļāk lai gan pirms izrādes ir nozvērējies to nedarīt. Ak jā, paralēli man ir spēcīga migrēna un es esmu apmēram 2mm no noģībšanas, ir nelabi un domāju kas notiks, ja man tiešām būs jāskrien vemt. Beigās pārgāja, nevēmu. Varbūt vajadzēja vemt un vemt zālē.
Hipertrofēti pārlaimīgas sejas ietērptas lina drēbēs un pastalās ir mans kriptonīts.

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
K - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba