Zelta zutis -

About  

Previous Entry 5. Feb 2012 @ 06:45 Next Entry
es sevi pēdējā laikā spīdzinu. kaut kad pirms daudzgadiem es nolēmu neskatīties filmas ar dinozauru piedalīšanos. biju pietiekami salasījies paskaidrojumus par to kuri zālēdāji tiek pārtaisīti par plēsējiem u.t.t. bet nu tagad es nolēmu, ka ar šo kinematogrāfijas jomu man ir jāiepazīstas. i tago tagad skatos dažādas dinozaurosāgas.

sāku ar to juras laikmeta parku. aļo garaž! tur tajā naučnajā prodžektā učōniji pie tādas drošības sistēmas strādāja?... nu ņivēŗu! bet daži skati filmā - simpātiski.

patrāpījās kaut kāda dinotopija. vobšem, utōpija par pasauli, kur pilsētās dzīvo veģetārieši (cilvēki) kopā ar zālēdājiem dinozauriem un visi mācās svešvalodas (dinozauri angleni, bet cilvēki dažādu sugu dinozauru šprāhes). plēsīgie dinozauri dzīvo mežā. vobšem mūvijs par diskrimināciju utōpiskā pasaulē.

tad bija kaut kāds mūvijs, kur čerez laika šķirbu Bermudu trīstūrī čeloveki tiek aizlidināti dinozaurlaikā. izrādās, ka tajā laikā ir aizlidināti arī vācieši (otrā pasaulskara kareivju zemūdene). vācieši runāja vāciski, bet es tur nevienu no dialogiem nesapratu. šķiet, ka scenārists ir paņēmis vācu valodas vārdnīcu un dialogus uztapinājis randomā no tās izrakstot vārdus, bet aktieriem neviens nav paskaidrojis, kā tos vārdus jāizrunā... vācieši tiranozauram iedevuši iesauku Šrūšramptōrs, jo lopam esot daudz rētu. intereses pēc izvandīju visas man pieejamās vācu valodas vārdnīcas, lai saprastu, kuri vārdi varētu būt izmantoti tā 'šrūšramptōra' uztapināšanā. šīs ģenialitātes izprašanai mans fantāzijas lidojums ir pārāk zems :o( tad vēl tur bija tāda fīča kā naftas peļķītes. vot, kruti nokrišņi tai laikā bijuši - dzīvas naftas lieti... un destilātōru tur čeloveki uztaisīja vienkārši fantastisku - muca bez vāka virs uguns un mucas apakšā piesprausta trubiņa. mucā ielej naftu, bet no trubiņas kā no krāna, kas pilnībā atgriezts, tek ārā benzīns... destilācija, kur nenotiek nekāda tvaika savākšana un nekāda tvaika dzesēšana! figeju! tad vēl pterodaktils! (planēt spējīga kuŗica nedaudz mazāka par pieaugušu čeloveku) lopam pirkstu falangu kauli ir lunkani! fantasķika! kāpēc mani kauli nelokās?! ar to, protams, nepietiek. šitā kuŗica atlido ar pakaļkājām saķer pieaugušu vīrieti un aizlido... ēēē... bet vai tad tam lopam pakaļkāja, no kuras attiet ādas kroka, kas savienojoties ar pirkstiem veido spārnu, netiek izmantota planēšanā? tur.. ēēēēēē... kā šams spēj palidot? es te tā lopa pakaļkāju pirkstiņu uzbūvi pat nepieminēšu. ā! un vēl filmas hepīends bij tāds, ka cilvēki ar iegūto benzīnu iedarbina zemūdeni un aizbrauc prom pretī civilizācijai! aļo, garaž! viņi tak uz šo salu nokļuva čerez laika šķirbu, kas vētras laikā pavērās. kāda civilizācija?

tad vēl arī Doila romāna ekranizācija. viss normāli. +/- atbilst rakstītajam, kaut gan man būtu paticis redzēt kā no klints nomestam cilvēkam cauri izduras bambusi. šite filmā tas bija aizstāts ar akmeni - paņem buližņiku un prosta izšķaida čerepu... vispār - pagaidām jēdzīgākā no dinosāgām.

pa starpu patrāpījās arī viens žuķiks - baigi laba komēdija (filmas veidotāji laikam bija gribējuši uzmeikot ko citu). viss sākas ar to, ka jāizlej izlietnē pāris buteles netīra formalīna. formalīns ir netīrs, jo uz pudelēm ir putekļi. tā kā pudele no ārpuses ir ar putekļiem, tad tās saturs ir kļuvis nelietojams... tā kā kanalizācijas truba beidzas upē un pa starpu nav attīrīšanas iekārtu - baisais formalīns nokļūst upē! rezultātā kaut kam tur upē notiek mutācija. vobšem rezultātā pa upes krastmalu sāk spriņģot tritonveidīga varde ar ķirzakas grāciju un rīt cilvēkus. visnotaļ smieklīgs paskats. tā nu es to tagad skatos un ķiķinu, līdz mani autoru ģenialitāte atkal pārsteidz - ir aizmirst par žopas caurumu šim abiniekam! lops kā tāda planārija - ēd un dirš pa vienu šķirbu! un pašās filmas beigās vēl lopa mušīšanas aina... uzlej diplodoka lieluma zvēram apm 20 l benzīna un pielaiž uguni. nu ij zvērs no tā sāk degt kā Kuveitas naftas urbums un dejot krastmalā lambadu... vobšem, žuķiku veidotāji neprot noslepkavot lopus.

tad vēl bija viena salkana līdz pretīgumam. var rādīt maziem bērniem, lai mācītu, ka jāmīl arī tie, kas neizskatās pēc cilvēkiem. tupiski āmurikāniska ar tupiski āmurikāniski pareiziem tekstiem tupiski āmurikāniski pareizās vietās. vobšem - svētās šausmas cilvēkam ar manu pasaul'sredzējumu.

gan jau kaut ko esmu aizmirsis...
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 5. Februāris 2012 - 19:56
(Link)
ak, kā man patīk filmas ar dinozauriem :)))

Kā sauc to filmu, kur visus izlidina caur Bermudu trīsstūri? Man šķiet, ka es gribētu to noskatīties :)
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 6. Februāris 2012 - 10:43
(Link)
nu no dinofilmām es par skatāmu esmu atzinis tikai vienu, bet tā kā man vēl visas nav atnākušas, ceru, ka būs vēl kāda.

tā par Bermudu trīsstūri manā uztverē ir mēsls, bet līdz beigām noskatīties, sirsnīgi spļaudoties, ir iespējams. sauc "the land that time forgot". šitā: http://www.imdb.com/title/tt1410205/
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba