Dec. 15th, 2009 @ 01:05 pm (no subject)
About this Entry
(no subject)
[info]kangaroo replied to
on December 15th, 2009 at 02:46 pm
Un tagad paskaties uz tām sēklām un raugu vai tiešām tur nemaz, nemaz nav E- vielu ;-)

Nevar jau tā visus E mest pār vienu kārti. Etiķim, sodai, cepamajam pulverim arī ir savs E-nosaukums, bet tos tā kā par nāvīgiem tā īsti neuzskata. Reāli kaitīgi no tiem visiem E ir labi ja 40% un arī tad gadījumā, ja pārcenšas. Bija laiki, kad zaļu glazūru kūkām panāca piepilinot zeļonku. Domā tas bija labāk kā tagad 0,0x grami uz simts gramiem cukura atbilstošas E-142 vai E-143, kas piešķir zaļumu?

Savulaik nostrādāju picērijā vairāk kā divus gadus. Mums bija speciāls maisījums ar visiem E. Irdinātājs pret miltu saķepšanu, soda priekš pufīguma, stabilizators ilgākam glabāšanas termiņam (bremzē attīstību rauga šūnām, kas cepšanas procesā negāja bojā). Bez tā visa arī sāls satur 0,01% irdinātāja (atceries kā agrak sāls pārvērtās vienā milzu klucī, bet tagad tā mēdz būt reti), arī sausajam raugam iebaro nedaudz stabilizatora, lai tas ilgāk glabājas un nesāk rūgt vēl iepakojumā. Un pat ar to visu E-vielas kopā vidējai picai mīklā sanāk 0,001g vai pat mazāk.
From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.