klaviere

tā, nu vakar uzinstalēju un bik ietestēju savu jauno virtuālo desktopu Logitech MX 5000.

mazliet gan savīlos, jo biju sevi apmānījis ar domu, ka tai herņai nāk līdzi arī pults (lai ērtāk filmas lūrēt - kā pa viģiku vai DVD). tā media fiška ir iebūvēta pašā klavierē - maliņā ir toučpads ar funkcijām: media (izsauc mediapleijieri); mediafailu atskaņošanas funkcijām: play/pause, stop, back, forward; zooms; skaļuma kontrole; mute. pulti gan laikam var piepirkt klāt tāpat kā visādas citādas zilzobja uzpariktes, jo tas komplekts tarbojas vienlaikus kā Bluetooth hubs. tas forši - pat ņemot vērā, ka man šādu uzparikšu nav un tuvākā nākotnē, šķiet, nebūs. toties tagad ir motivācija lūkoties uz trubu ar bluetooth, kad tagadējā atņirgsies.

tā jau klaviere baigi ērtā un taustiņi superīgi spiežas. salīdzinājumā ar standartklavieri ir izmaiņas taustiņu izvietojumā. kaut kur ir nobēdzināts «scroll lock» un tā vietā ir iebāzts «insert». «delete» taustiņš ir izpleties gandrīz tikpat liels kā «enter» (tikai šaurāks) un atrodas tam tieši pretī. grūti pierast, bet tas ir tikai laika jautājums. «home» un «end» ir izvietoti nevis viens zem otra, kā ierasts, bet viens otram blakus. manuprāt, šāds izvietokums ir daudz loģiskāks un ērtāks. ir vēl vesela virkne visādu funkcionālo taustiņu. tautās mēļo, ka funkcionālos taustiņus var pārprogrammēt pēc savām vēlmēm. ja būs iekāriens, pačakarēšos.
klaviere darbojas ar 4 parastajām pirkstiņbaterijām. nezinu gan vēl cik ilgi velk. būs jāsagādā lādējamās (kaut kādas jau man ir) + lādētājs.
ā, klaviere vēl ir apgādāta ar LCD displeju, kurš rāda visādu info. piemēram, datumu un laiku, kā arī temperatūru (neiebraucu kam tas, bet man netraucē). ja darbojas kāds medijfailu atskaņotājs - rāda dziesmas info, garumu; vienlaikus ir apgādāts ar navigācijas taustiņiem un kalpo kā mazs meņucis (var vadīt, piemēram, winampu vai mediapleijieri, tak ērtāk tomēr no kompja).

tak ar peli es biju visapmierinātākais. ērta, ātra, precīza - cik nu mazliet paņemoties var spriest. īstais tests būs ņemoties iekš fotožopa&co. kaut arī pele ir smagāka par ierasto peli, tak pietiekami viegla, lai būtu ērta.

kopumā ņemot - tas desktops ir foršs un ērts, bet 88 laši (nemaz jau nerunājot par to, ka veičos viņa piķo virs simta) par to, manā skatījumā, tomēr ir mazliet par daudz.

Tags: ,

Comments

diivaini, bet es nekad neesmu izmantojusi «scroll lock» taustinju, pat nezinu ko ar to var iesaakt! m?
es arī ne. man šķiet tas taustiņš bija vajadzīgs kādreiz, lai apturētu informācijas izvadi uz ekrāna. tagad viņš neizmantojas un tāpēc arī ir izmests.
man gada saakumaa uzstaadiija klaviatuuru - uz taas veeel ira
nu uz visām standarta klavierēm viņš ir. bet man mājās skaitās nestandarta. advancētā. ;)
tev maajaas tagad ir kaarteejaa izvirtiiba, ne klaviatuura! :P
jep. var teikt arī tā.

March 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Powered by Sviesta Ciba