šaubas & skepse - Post a comment

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

March 28th, 2015


[info]porcupine10:06 am - Par viduvējībām
Vakar izlasīju Bankovska viedokli par jauno, rakstu rakstiem aptaisīto pasi: Viduvējību kults © Delfi
Man, piemēram, nekas nav iebilstams pret konkrētu zīmju, tēlu vai simbolu lietojumu (vienalga, vai tas būtu vaideloša atveids no dziesmusvētku karoga, auseklītis, himnas notis vai kas cits, lai gan, protams, arī ceļošanu un identitāti ilustrējošo elementu atlasē būtu gribējies sagaidīt lielāku domas jeb "radošuma" klātbūtni), taču sarūgtina un diemžēl nepārsteidz iznākums, kurā atspoguļojas laikam jau vidējā ierēdņa spēja šādu simbolu interpretācijā nepakāpties augstāk par tautiski romantisku 20. gadsimta 20. gadu naivismu Hildas Vīkas garā. Acīmredzot lata naudaszīmes, kas bija izcils piemērs, kā tradicionālus tēlus un simbolus interpretēt laikmetīgi pārsteidzošā, vēl neredzētā veidolā, jau ir veiksmīgi aizmirstas.
Zelta vārdi, nav ko piebilst.
Bet šorīt ieraudzīju Ikšķiles jaunā zīmola stratēģiju... (Ja varam ticēt Vikipēdijai, tad viduvējību kultu atmaskojošā raksta autoram ir vistiešākais sakars ar mīnētajiem stratēģiem – TBWA Latvija. Nja.)
Valdis Villerušs, Valsts heraldikas komisijas loceklis: Ikšķiles logo ir neveiksmīga procesa klasisks piemērs. Mums tiek piedāvāts lietot bezpersonisku, formālu ģeometrisku zīmi, kas nerada ne mazāko asociāciju ar Ikšķili – vietu, kam piemīt savdabīgs raksturs un skaistums. Tā, iespējams, kaut cik piestāvētu kādam bērnudārzam.
Villerušs tā drīkst teikt ne tikai kā heraldikas komisijas loceklis vai grafiķis. Villerušs ir Ikšķiles patriots vislabākajā nozīmē.

Read Comments

Reply


From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

> Go to Top
Sviesta Ciba