pink_pony

50 shades of dick

« previous entry | next entry »
Oct. 30th, 2012 | 10:24 am
posted by: pink_pony

Noskatījāmies beidzot pēdējo Spidermanu. Ja nu kāds vēl to nav izdarījis, be warned - here be spoilers.

Pārsvarā tas ir patups comic-flick tā sūdīgākajā nozīmē. Vistrulākās klišejas, plot holes un Wile E. Koyote fizika (kas nav tas pats, kas vienkārši fantastika) all over the place, bet ne par to es gribu parantot.

Es rakstu šo postu, lai pateiktu visiem, ka Pīters Pārkers ir drausmākais pimpis, kādu es jebkad esmu redzējis filmā (vai jebkur citur). Tas tiek nepārprotami establishots jau no sākuma un tad visas filmas garumā ik pa brīdim viņa pimpīgumam tiek piešķirta kāda pilnīgi jauna un negaidīta šķautne.

Sākās maigi - Pīters vizinās pa skolu uz skrituļdēļa, because he's giving so little fucks; Pīters nozog citam čalim identitāti un viegli pasmīn, kad īsto čali apsardze izmisīgu kliedzienu pavadībā izmet pa durvīm, iespējams, sagraujot viņa karjeru. Tad Pīters dabū superspējas un akmansdievs cik ļoti viņam tādas nepienācās. Tiklīdz viņš ir puslīdz ielauzījies spidermanstuffā, tā izmanto savu unfair advantage, lai tā kārtīgi izņirgātos par klasesbiedru, kurš pirms šīs ainas bija kind of bullijs, bet pēc tās, salīdzinājumā ar Pīteru, vienkārši eņģelītis. Pīteram, redziet, nepiemīt ne grama asprātības vai izdomas - viņš savu bullijošanu veic straightforwardly abusojot to, ka viņam ir superspējas un citiem nav. Vēl šīs savas izpaušanās laikā, Pīters pabojā skolas īpašumu (kas ir zināma trenda aizsākums).

Pītera attieksme pret viņa paša ģimeni arī ir skaista - viņam bija vajadzīga visa filma, lai nopirktu vienu nelaimīgu olu kasti, ko viņam palūdza jau pašā sākumā. Pārsvarā viņš vienkārš slaidi spļauj uz savas tantes rūpēm un tēvoci Benu vienā brīdī vienkārši nodirš par neko un aizejot izšķaida mājas durvju stiklu, jo tā pieklājas angsty superpowered tīneidžerim (tieši tā aina, protams, setupo Bena nāvi).

Tad Pīters pievēršas vidžilantismam, piemērojot cruel and unusual punishments sīkiem zaglēniem, kurus izvēlas pēc principa "tāda pati pričene kā tēvoča Bena slepkavam". Vienkārši sašņorēt zaglēnus viņam ir par maz, vispirms vajag viņus homoerotiskā bdsm stilā paspīdzināt (es nepatinu atpakaļ, lai pārliecinātos, bet man liekas, ka vienā ainā Pīters ar skaļu bļāvienu "CROTCH!!!" ielec zaglēnam ar pautiem sejā). Tam visam pa vidu, protams, pilnīgi unapologetic īpašuma iznīcināšana.

Tā starp citu tiek iesprausta aina ar pusdienām pie Pītera blondīnes ģimenes. Blondīnes tēvs gluži netīši ir policijas darbinieks un Pīters sāk ar viņu strīdēties par to, cik ļoti Spidermans ir labs un vajadzīgs un menti nekam nederīgi. Policists viņam rāmi paskaidro, ka katrs sīkais autozaglis netiek sašņorēts, jo policijas cenšas noskaidrot pasūtītājus, lai aizklapētu visu autozādzību biznesu vienā piegājienā. Pīters to visu noklausās un pat izskatās, ka saprot, bet tad turpina dirsties, lai gan viņa vienīgais arguments ir "bet Spidermans tomēr ir labs un menti tomēr ir slinki maitas!"

Kaut kur ap šo brīdi sāk uzņemt apgriezienus galvenais plots un Pīteram nākas nedaudz piebremzēt ar savu daudzo pimpīguma šķautņu explorošanu, bet viņš tomēr atrod veidus kā to izdarīt. Teiksim, cīnoties ar lielo ļaunīti tajā pašā nelaimīgajā vidusskolā, kādā brīdī Pīteram savajagas evakuēt no skolas savu blondīni. Šim nolūkam viņš ar kaut kādu trofeju izsit logu. Tiktāl vēl būtu ok, bet tad Pīters konstatē, ka kāda cita vidusskolnieka sūri grūti pelnītā trofeja joprojām ir vienā gabalā un to taču nedrīkst tā atstāt! Tādēļ Pīters nevis vienkārši nomet trofeju kaut kur sānis un turpina plānu, bet gan velta sekundi, lai mērķtiecīgi izšķaidītu trofeju pret asfaltu. Just to be a bigger dick to someone.

Kā kronis visam ir tas, kā Pīters handlo savas blondīnes tēva nāvi. Tieši pirms izlaist garu pēc varonīgas cīņas ar lielo ļaunīti viņš lūdz Pīteram apsolīt, ka viņš atstās blondīni ārpus savas dzīves, lai pasargātu to no saviem ienaidniekiem n shit. Pīters to arī apsola un pilda šo solījumu neierodoties uz bērēm un vispār ignorējot blondīni kādu laiku, kamēr viņa vienatnē sēro. Tad vienā no pēdējiem kadriem Pīters paziņo aptuveni "a es tāpat nepildu solījumus" un uz šīs romantiskās bāzes Pītera un blondīnes attiecības var atkal turpināties. HAPPY END!

Es šajā filmā kādu brīdi rootoju par lielo ļaunīti, tad par varonīgo policistu, bet Pīters ir tik vājprātā pimpīgs pimpis, ka es viņu ienīdu no sākuma līdz beigām.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {5}

302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb

(no subject)

from: [info]mindbound
date: Oct. 30th, 2012 - 12:03 pm
Link

Atklāti sakot, lielākā daļa supervaroņu ir huge, dangling dicks. Labs piemērs tam, no kādiem rakstura pagriezieniem censties izvairīties, ja nu piepeši gadās dabūt actual superpowers.

Reply | Thread


andza_arrdh

(no subject)

from: [info]andza_arrdh
date: Oct. 30th, 2012 - 06:27 pm
Link

Interesanti, ka arī tieši pagājušo svētdien noskatījos jauno Spidermenu. Man patiesībā patiktu scenārijs, ka Pīters Pārkers šeit ir kretīniskais tīneidžeris, kurš flawed utt., vienīgais ir grūti skatīties šo filmu, jo tāpat ir zināms, ka viņš būs teh varonis.

Man iespējams vairāk traucēja tas, ka viņš ir vienā komplektiņā:

Gīcīgais džekiņš (kinda awkward)
Stilīgais džekiņš (pričene!)
Skeiteris/slackeris
Zinātnieks/inženieris

Un viņa draudzene uzvedās ļoti nopietni un dziļdomīgi (kā jau visi 17gadnieki), tikai nezkādēļ ir totāli into him.

Bet tā kopumā silly random supervaroņu filmiņa.

Reply | Parent


Dārkas Džediēls

(no subject)

from: [info]darkjedi
date: Oct. 30th, 2012 - 07:57 pm
Link

Kopš pirms sazin cik gadiem noskatijos pirmo Spidermanu, neesmu pat mēģinājis un arī netaisos mēģināt skatīties Pidermanu jebkādā formā.
Imo Spidermana sērija ir vissūdigakā lielbudžeta komiksu filma no visām lielbudžeta komiksu filmām.

Reply


Dārkas Džediēls

(no subject)

from: [info]darkjedi
date: Oct. 30th, 2012 - 07:59 pm
Link

Pateicoties pirmajam Spidermanam savulaik uz vairakiem gadiem es vispār pārtraucu savulaik skatīties komiksu filmas kā tādas. Tikai ar Betmana Dark Knight atsāku.

Reply


(no subject)

from: [info]lady
date: Nov. 1st, 2012 - 02:12 pm
Link

Tā ir vai nu tava perspektīva, vai arī kino tika speciāli veidot, lai skatītājs (kurš domā) justu antipātijas pret galveno varoni, kas ir pilnīgā pretstatā standarta kino lentām. Then again, it's probably your fault :P

Anyway, neieslīgstot dziļākās diskusijās par supervaroņu paaudzi - lielisks raksts :D filmu nemaz neskatīšos.

Reply