pink_pony

Protestētāji uzstāda pimpi uz pjedestāla

« previous entry | next entry »
Sep. 2nd, 2011 | 11:34 am
posted by: pink_pony

Vot šitā

Tas esot protests pret politisko impotenci - šitā viņi cer "dot lādiņu" impotentajiem politiķiem, lai šie varētu stāvēt par lietu.

Un, bļeģ, kā viņiem vajag. Pa seju tobiš. Ar to pimpi.
Šogad esmu pamanījis divu partiju politiskās reklāmas un viena ir par otru debilāka.

Vispirms piefilmēju SC plakātus uz autobusiem (Rīgas Satiksmes autobusiem - gan jau, ka citi nemaz tik viegli tur nevar uzlikties). Teksts kaut kas no sērijas "Cik var griezt? Pietiek konsolidēt!" un asiņainas šķēres blakus. Kas man diez tagad būtu no šitā jāsaprot? Ka viņi taisās tērēt uz nebēdu un iegrūst valsti vēl dziļākos parādos? Vai arī kā kārtīgi sociķi pacels vēl nodokļus (jo Latvijā tik labi vedas ar to iekasēšanu)?

Ar divmetrīgu pimpi pa seju vajag arī Zatlera herp-derp partijai. Pirmā viņu reklāma, ko manīju, vēstīja, ka Air Baltic cietis "aizdomīgus zaudējumus" 34miljonu apmērā. Un salīdzinājumam piebilda, ka ar taisni 34 miljoniem varētu noindeksēt pensijas vai arī veselu gadu finansēt augstāko izglītību. Un tad vēl aicinājums pajautāt valdībai, kur tie miljoni palikuši.
Seriously? Tas ir viņu selling-point? Kaut kādi pazuduši miljoni? Būtu pastāstījuši, ko, bļeģ, viņi taisās šajā sakarā iesākt, nevis "Valdība slikta, balsojiet par mums! Mūsu premjera kandidātam ir vidējā izglītība!" (I'm not even kidding)

Otrs sašautā krusta partijas plakāts bija debils tradicionālajā veidā - divi pīrāgčārti ar to cik liela daļa no vidējās algas tiek parauta nodokļos (pie tam nepareizi - neņem vērā, ka "darba devēja daļa" no socnodokļa actually arī ir daļa no algas). Pirmais čārts, kā ir tagad, un otrais, kā būs pēc viņu reformas. Protams, pēc reformas nodokļos maksāsim mazāk. Vai šajā sakarā tiks ieviesta maksas vidējā izglītība, norauts finansējums medicīnai, vai izformēta kāda iekšlietu struktūra, norādīt aizmirsa.

Kr4 psc - par ko nebalsot es tāpat zināju, arī bez leiputrijas solījumiem un "aizdomīgu zaudējumu" vaininieku meklējumiem. A par ko balsot joprojām nezinu, jo visi ir vai nu debili, vai sociālisti, vai vispār nacionālisti - jā jā, tie paši, kas lielās, ka visvairāk likumprojektu iesnieguši un aizmirst, ka visi viņu likumprojekti ir nesvarīga huiņa, jo, ko iesākt ar ekonomiku, viņiem nav ne jausmas.

Ar pimpi pa seju visiem! Divmetrīgu!

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {4}

pink_pony

(no subject)

from: [info]pink_pony
date: Sep. 2nd, 2011 - 12:29 pm
Link

Nē, to reklāmas es vienkārši vēl neesmu redzējis. Uzbrauciens NA bija tā garāmejot, jo man cērt acīs tā viņu lielīšanās ar likumprojektu skaitu.

Vispār jau būs jāsaņemas vismaz 4000 zīmju programmas visiem izlasīt, lai kaut cik skaidrāka bilde rastos.

Reply | Parent | Thread


andza_arrdh

(no subject)

from: [info]andza_arrdh
date: Sep. 2nd, 2011 - 01:30 pm
Link

Tādi traģikomiski tie plakātu saturi var būt. Bet then again tas ir standarta pirmsvēlēšanu populisms, kuram galvenais pārdot partiju vidējā vēlētāja uzmanībai. Nedomāju, ka šoreiz partiju programmas izcelsies ar detalizētākiem plāniem, un tāpat tur būs tikai neskaidri vispārinājumi no sērijas "vajag celt valsts labklājību".

Pieņemu, ka kaut cik konkrētāku info varētu izspiest no debatēm TV un intervijām žurnālos/avīzēs, kur uzdod konkrētus jautājumus "ko darīsiet, lai risinātu šo lietu". Bet tur arī nav problēmu melot vai arī solīt un vēlāk ignorēt solījumus.

Attiecīgi pāri paliek vispārēja informācijas aptveršana, mēģinot saprast, kas no piedāvājuma ir mazākie blēži un mazākie stulbeņi, un kuru ideoloģiskie uzstādījumi ir vairāk vai mazāk pieņemami.

Reply | Parent


(no subject)

from: [info]ritvars
date: Sep. 2nd, 2011 - 01:40 pm
Link

Es teiktu, vēlētāja uzdevums ir pavilkt Saeimu iespējami tuvu savām domām, kas un kā darāms. Kā to izdarīt? Nebalsošana atkrīt, jo no tās Saeimas sastāvs labāks nekļūst. Tas pats par sīkpartijām. Tāpēc optimāla rīcība ir balsot par sev tuvāko partiju no tām, kam ir reālas izredzes tikt Saeimā. Šais vēlēšanās tas nozīmē izvēlēties vienu no NA, V, ZRP, ZZS, SC. Ļoti labi, ja kāda no tām ir metra attālumā, bet parasti tā tomēr nav. Taču arī tad, ja līdz tuvākai ir kilometrs, ir vērts par to balsot, jo līdz citām ir vēl tālāk un tā tu tomēr Saeimu kopumā pavilksi kādu kripatu sev tuvāk.

Reply | Parent