Pierro

Jo slimaak...


November 23rd, 2009

(no subject) @ 11:06 pm

2. daļa.

Es uzskatu, ka man ir tiesības runāt par to skaļi, ko es tūlīt teikšu. Es uzskatu, ka esmu cilvēks, kurš drīkst par to runāt un kurš zina, ko saka. Un, ja es arī kļūdos, es par to neesmu sodāms nekādā mērā, ja mēs ņemam vērā faktu, kamdēļ es to saku.

Cilvēka smadzenes evolucionējas. Ja bērnībā esi pieskāries ugunij, tu to vairs nedari. To sauc par veiksmīgu audzināšanu. Ja esi slīcis, tad baidies no ūdens. To sauc par traumu. Ja, pirmo reizi, kad aizbrauci uz lielāku pilsētu, tevi gandrīz nosita un tev nepatīk pilsētas - tā ir muļķīga sakritība, kas nav uz neko stabilu balstīta. Bet smadzene nav tik vienkārša, lai vienmēr savilktu cēloni kopā ar sekām. Un dažreiz var izveidoties pavisam citādi tas viss. Pavisam ne tā, kā tas notiek klasiskajos gadījumos ar slīkšanu. Lūk, tad to sauc par slimību. Pēc manām domām, baidīties no augstuma vai slīkšanas ir tik pat normāli, kā baidīties no klauniem un sievietēm. Es nevaru teikt, cik tas ir racionāli un pamatoti, bet normāli. Par nelaimi (vai laimi) mēs visi nevaram baidīties un mīlēt vienas un tās pašas lietas. Bet ir vairākums, kurš izlemj, kas ir pareizi un kas nē. Ja tu svaidi uz auduma gabala krāsas, tu esi mākslinieks. Ja sāksi svaidīt ievārījumu un siekalas - tad tu esi ekstravagants mākslinieks. Ja metīsi jau beigta suņa iekšas, tad būsi slims.

Šī ir tā robeža, kuru cilvēki ir novilkuši, nosakot, kurš ir pieņemams un kurš nē. Un cilvēkiem, kuri nav izgājuši to ierasto, to klasisko smadzeņu evolucionēšanas ceļu, ko Jūs, tas ir nesaprotami. Bet, jā, Jūs esat daudz vairāk, kā jokainie. Tāpēc ir jāmanierē uz kraujas malas. Nav iespējams būt tādam, kā apkārtējie, bet būt tāds, kā esi, nedrīkst. Dažreiz ir jāparaud vietā, par kuru nāk smiekli un jāpaklusē citreiz. Un tikai tāpēc, ka ir dzīves laikā notikušas lietas, kuras smadzenes ir pārveidojušas nedaudz interesantākas. Un šoreiz es nerunāju par maniakāliem slepkavām vai izvarotājiem. Vienkārši par cilvēkiem, kuri ir jokaināki un kuriem ir jāpiedomā pat par saviem sejas vaibstiem, lai tie sanāktu citiem pieņemami.

Interesanti ir dzīvot pasaulē, kurā vairumam ir dotas tiesības spriest par mazākumu, noteikt tā diagnozi un kā tam būtu jādomā. Izstumjot citādākus mēs mēģinam paši sev un apkārtējiem izlikties normālāki.

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]bagdarama
Date: November 24th, 2008 - 12:25 am
(Link)
Par pēdējo rindkopu +1
Un tad vēl ir interesanti ļaudis, kas cenšas izlikties kaut mazliet savādnieki nevis "kā visi". Ko tu teiksi par tiem? Tas, ka ir mazliet stilīgi būt mazliet savādam?
[User Picture Icon]
From:[info]beacon
Date: November 24th, 2008 - 03:47 am
(Link)

Šādi cilvēki parasti kopē kādu, lai kaut kur iederētos un būtu orģināli. Tas tikai liecina cik vājas un/vai neattīstītas personības viņi ir.
[User Picture Icon]
From:[info]pierro
Date: November 25th, 2008 - 02:15 am
(Link)
Tīri intereses pēc... Kā kopējot var būt oriģināls?
[User Picture Icon]
From:[info]poppo
Date: November 24th, 2008 - 09:07 am
(Link)
dažreiz tas var būt kā ceļš uz sevis atrašanu..
manuprāt, tajā nav nekas slikts

bet jā, ir arī savi tārpiņi tai abolā
[User Picture Icon]
From:[info]beacon
Date: November 24th, 2008 - 12:18 pm
(Link)

Līdz zināmai robežai, tas tiešām nav nekas slikts.
[User Picture Icon]
From:[info]pierro
Date: November 25th, 2008 - 02:15 am
(Link)
Tad tie ir mazohisti. Savu mūžu neesmu izjutis baudu no savādniecības. Tā ir neērta un dzīvi sarežģījoša lieta, kas nekad nav nesusi labu. Ja arī tāda tipa mazohisms būtu man raksturīgs, tad es nestaigātu naktīs pa vietām, kur citu nav un nemeklētu atsvešinātību. Tad es gribētu, lai mani ievēro. Tad es gribētu, lai ievēro manas īpatnības. Es ģērbtos tā, lai mani ievēro. Es mēģinātu būt cilvēku centrā.

Es šaubos, vai iestādēs garīgi slimie visi vienkārši cenšas būt stilīgi.

Ja cilvēks mēģina būt savādāks, tad viņš seko kāda pēdās, jo pašam viņam nav šī savādnieciskuma, tas ir jāaizņemas no cita. Ja ir izveidojies kāds savādnieku kults, tad tam vienmēr ir bijis kāds pirmsācējs. Kāds "īstais." Un cilvēki, aiz kuriem šī kustība ir izveidojusies, ir ekstraventi. Aiz manis nekad nebūs sekotāju. Vismaz cik man būs teikšana.

Pierro

Jo slimaak...