Bullshitorium ([info]pravietis) wrote on February 18th, 2003 at 09:09 pm
Re: Что такое хoрoшо, и што такое плохо.
1)Nāvessods nav sods.
Paskaidroju. Kāds ir soda mērķis?
Audzināt, atturēt no tālākas likumu un citu pārkāpšanas.
Gribētu zināt kādā veidā tu kādu izaudzināsi, radot šim letālu caurumu galvā?
2)Anarhiju es lietoju nevis kā Bakuņina un kā tur vēl radīto valsts teoriju, bet gan kā stāvokli sabiedrībā, kad valda visatļautība. Nu protams tas ir haoss, tikai sabiedriskā kontekstā es labāk lietoju vārdu anarhija, nevis haoss. Haoss ir manā istabā :)
3)Un mūsdienu civilizācija neko nav pārvērtusi un pornografējusi, drīzāk otrādi. Demokrātija dod indivīdam lielāku brīvību savu ideju realizācijai. Jautājums par šī indivīda personīgām spējām un gribēšanas kautko ietekmēt. Es jau nesaku ka viss ir ideāli, nekas nav ideāli un teorijām atbilstošs, taču teorija ir etalons uz kuru vajag tiekties.
Un katra indivīda viedoklis ir nebūtisks tikai škietami. Sabiedriskā doma veidojas tieši no katra indivīda interesēm un vajadzībām. Tikai proces gaitā atsijājas tās vajadzības, kas nav būtiskas visai sabiedrībai, tas ir lielai daļai no šiem indivīdiem nav pieņemams kāda cita indivīda šaurā interese. Tas ir vecais stāsts par nevajadzīgo ķieģeli mājā, bez kura itkā var arī iztikt. Tikai māja beigās sabrūk.
BTW: "Kabatā" biji? Mož esmu tevi tur redzējis?
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.