Petroviča Domu poligons
Thursday, November 17th, 2011

Date:2011-11-17 10:40
Subject:
Security:Public

Līdz ar bērnu skaita samazināšanos nākamā gada budžetā izdosies ietaupīt 4,5 miljonus latu ģimenes valsts pabalstu izmaksai.

5 comments | post a comment



Date:2011-11-17 10:43
Subject:
Security:Public

Nez kāpēc prātā ienāca savulaik Reigana teiktais: Mēs varētu mieru panākt vienā mirklī. Ja padotos.

2 comments | post a comment



Date:2011-11-17 21:38
Subject:Augstākās izglītības vilinājums
Security:Public

Nez, kas ir tas, kas padara augstāko izglītību tik iekārojamu, ka bieži vien cilvēkam ir gandrīz vai vienalga kur studēt, lai tikai būtu kārotais izglītības papīrītis? Un pēc tam cilvēks ar augstāko izglītību strādā par pārdevēju vai degvielas uzpildes stacijas operatoru un pilda pienākumus, kuros, manuprāt, nekāda augstākā izglītība nav nepieciešama.
Un vēl, kāpēc tik ļoti daudz jauniešu izvēlas studēt visādas "pļāpu" specialitātes, tur sabiedriskās attiecības, socioloģiju, žurnālistiku, vēsturi, filozofiju utml, bet visai aktīvi izvairās no reālajā ekonomikā pieprasītām specialitātēm - inženieriem, tehnologiem, konstruktoriem u.t.t.? Ja paskatās darba tirgus pieprasījumu, metālapstrādes speciālisti vai elektroniķi vai ķīmiķi vai kādi citi "tehniskie" visu laiku ir pieprasīti, kamēr sociālo zinātņu jomā ir relatīva pārprodukcija.
Nē, šoreiz tas nav puksts par aplamo Latviju. Līdzīgas tendences ir arī Eiropā un ASV, kur trūkstošās "tehniskās" vakances aizpilda imigranti no Ķīnas un Indijas, kur tehniskās specialitātes ir lielā cieņā.

16 comments | post a comment



Date:2011-11-17 23:25
Subject:Daudz burtu krieviski
Security:Public

Вторая промышленная революция

post a comment


browse days
my journal